Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Άστατος καιρός με λίγες βροχές και χιόνια στην Μαγνησία αύριο 27/2/2019.

Λίγα φαινόμενα αναμένεται να μας απασχολήσουν αύριο στην Μαγνησία χωρίς κάποια σημαντική παρουσίαση.

Πιο αναλυτικά: τις πρωινές ώρες θα ξεκινήσει με καλό καιρό  ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις, βαθμιαία θα πυκνώσουν ως το μεσημέρι και θα έχουμε ασθενείς βροχοπτώσεις και ασθενείς χιονοπτώσεις από τα 600μ και πάνω. Αυτό θα κρατήσει για λίγο καθώς αργά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν και η συννεφιά θα διαλυθεί. 

Θερμοκρασία-Ανεμοι: η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 6°C έως 12°C. Οι άνεμοι στις πεδινές περιοχές θα είναι ασθενείς στα 3-4 μποφόρ από βορειοδυτικές διευθύνσεις και στο νομό μας θα φυσάει ενισχυμενος βοριάς στα 6 μποφόρ.

Από την Πέμπτη και μετέπειτα ο καιρός θα μαλακώσει και θα παρουσιάσει βελτίωση με άνοδο της θερμοκρασίας άνω των 15°C.

Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.


Πρόγνωση: Μάριος Τζανιδάκης.


Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Εξασθενεί το χαμηλό «Ωκεανίς». Άνοδο της θερμοκρασίας και βελτίωση του καιρού από βδομάδα. Πρόγνωση Μαγνησίας-Σποράδων 25/2/2019.

Εξασθενεί η Ωκεανίς αφήνοντας τελευταίες πινελιές από την Εύβοια και νοτιότερα  με χιονοπτώσεις και έντονες βροχοπτώσεις όπου θα εντοπίζονται  κυρίως στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά. Θέλει προσοχή διότι τις απογευματινές ώρες είχαμε επιδείνωση με έντονες βροχοπτώσεις όπου κατάφεραν να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Για την Μαγνησία τώρα και τις Σποράδες λιγες βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις  θα μας απασχολήσουν χωρίς να δώσουν κάτι σημαντικό.



Πιο αναλυτικά: από τα ξημερώματα της Δευτέρας θα έχουμε ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και νιφαδοπτωση η αραιή χιονόπτωση στα πεδινά χωρίς χιονόστρωση. Το μεσημέρι τώρα θα υπάρξει ύφεση και εξασθένηση των φαινομένων με σταδιακή βελτίωση προς τις βραδινές ώρες. 


Θερμοκρασία-Άνεμοι: 

Πεδινά 0°C έως 4°C. ( 4bf ΒΔ)

Ημιορεινά: -3°C έως -1°C (4- 5bf Β)
Ορεινά: -8°C έως -5°C. (6bf Β)

Σποράδες: από τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας θα απασχολούν τα νησιά του Αιγαίου ασθενείς βροχοπτώσεις έως μέτριας έντασης και σύντομα προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η συννεφιά θα παραμείνει έως και τις βραδινές ώρες που γρήγορα θα διαλυθεί και θα επικρατήσει ξαστεριά.



Θερμοκρασία-Άνεμοι:η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7°C έως 9°C. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί από βορειοανατολικες διευθύνσεις στα 7-8 μποφόρ.


Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και άνοδο της θερμοκρασίας από την Πέμπτη και μετέπειτα με τις πιο θερμότερες μάζες να εισβάλουν στον ελλαδικό μας χώρο με τις ψυχρές να αποχωρούν. Μέχρι και την Τετάρτη θα έχουμε πολλές εμφανίσεις αυξημένων νεφώσεων χωρίς φαινομενικά είδη. 



Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες και καλή εβδομάδα.


Πρόγνωση: Μάριος Τζανιδάκης.





Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Συνέχεια των φαινομένων και αύριο στην Μαγνησία και τις Σποράδες. Πρόγνωση 24/2/2019.

Χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες στα πεδινά της Μαγνησίας και όλου του νομού με κατά διαστήματα πυκνές.

Για αύριο Κυριακή 24/2 θα έχουμε συνέχεια της κακοκαιρίας με ασθενεις  χιονοπτώσεις και τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα τις πρωινές ώρες σε όλη την Μαγνησία και στα πεδινά και το μεσημέρι με την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας θα το γυρίσει σε χιονόνερο στις πεδινές περιοχές και οι χιονοπτώσεις θα περιορίζονται από τον άνω Βόλο και πάνω οι οποίες θα είναι πυκνές. Το βράδυ όμως ο υδράργυρος θα πέσει κάτω από τους 2 βαθμούς και υπάρχουν πιθανότητες να έχουμε επανάληψη των χιονοπτώσεων στα πεδινά. Στο οδικό δίκτυο του Πηλίου ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα με τις αρκετές ποσότητες χιονιού που έριξε σε ημιορεινα και ορεινά. Από ότι πληροφορήθηκα στις Μηλιές Πηλίου φθάνει και το μισό μέτρο το ύψος του χιονιού. Θέλει προσοχή στις μετακινήσεις σας να έχετε αλυσίδες μαζί σας όσοι κινηθείτε από τα 200μ και πάνω. 

Θερμοκρασία-Άνεμοι: η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1ή 2°C το πρωί και το μεσημέρι θα φθάσει στους 3 με 4°C. Οι άνεμοι θα είναι ασθενεις στα 4 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις. Οι άνεμοι στο νομό μας θα πνέουν βοριάδες στα 5 μποφόρ.

Σποράδες: στις Σποράδες περιμένουμε να παρατηρηθεί όλη την ημέρα χιονόνερο με ασθενείς βροχοπτώσεις.η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3°C  έως 5°C. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί βόρειοι βορειοδυτικοί με ένταση στα 7-8 μποφόρ.

Φαίνεται ότι και την Δευτέρα θα έχουμε συνέχεια των φαινομένων με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν αύριο καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Μάριος Τζανιδάκης.


Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Έρχεται η «Ωκεανίς» με βροχές, πυκνές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Πρόγνωση Μαγνησίας-Σποράδων 23/2/2019.

Σύμφωνα με την κακοκαιρία «Ωκεανίς» ξεκινάει να επηρεάζεις την Μαγνησία και τις Σποράδες από αύριο το Σάββατο 23/2 με βροχές - χιονόνερο, ισχυρούς θυελλώδεις ανέμους και χιονοπτώσεις όπου σταδιακά μέσα στην ημέρα θα είναι και πυκνές από τα ορεινά τμήματα μέχρι και τις πεδινές περιοχές.

Πιο αναλυτικά: στην Μαγνησία νωρίς το πρωί περιμένουμε συννεφιά με ασθενείς βροχοπτώσεις στα πεδινά τμήματα όπου προς το μεσημέρι κυρίως και το απόγευμα το ψύχος θα αρχίσει να εξαπλώνονται στην ατμόσφαιρα και θα αρχίσει η πτώση της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να το γυρίσει σε χιονόνερο. Όσο θα βαδίζουμε προς τις βραδινές ώρες η θερμοκρασία θα βοηθήσει και θα ευνοήσει να το γυρίσει σε χιονόπτωση και δεν αποκλείεται να είναι και κατά διαστήματα πυκνές αυτές με διάρκεια ως τις πρωινές ώρες της Κυριακής. Θα καταφέρει να το στρώσει μέσα στην νύχτα κυρίως στον αλμυρό στα 5-10εκ περίπου και στην πόλη του Βόλου, Αγχιάλου, Βελεστίνου μόνο σε γνωστές επιφάνειες φαίνεται να ασπρίζει  είναι και αυτό  αυτό που σας είχα αναφέρει με την διαφωνία των μοντέλων και της θερμοκρασίας θα παίξει σημαντικό ρόλο ελπίζουμε και σε περαιτέρω εκπλήξεις. Στο νομό μας τώρα θα χιονίζει από τις πρωινές ώρες με τοπικα έντονο χαρακτήρα από τα 200-300μ και πάνω και από το μεσημέρι και μετέπειτα τα χιόνια θα κατέβουν χαμηλότερα με τις χιονοπτώσεις ως και τις πρωινές ώρες να είναι αρκετά πυκνές. 

Θερμοκρασία-Ανεμοι: η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση πάνω από 10 βαθμούς και θα κυμανθεί στα πεδινά από 5°C έως 3°C. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένο στα 4-5 μποφόρ από βορειοανατολικες διευθύνσεις την ημέρα και το βράδυ θα στραφούν βοριάδες με εξασθένηση των ανέμων στα 2-3 μποφόρ έντασης. Στο νομό μας θα φυσάει ισχυρός βοριάς στα 6-7 μποφόρ.

Σποράδες:  ο καιρός θα είναι άστατος από το πρωί με ασθενείς βροχοπτώσεις έως μέτριας έντασης και από το μεσημέρι και μετέπειτα θα είναι και έντονες. Προς τη νύχτα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να κοπάζουν και θα είναι πιο ασθενή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7°C έως 4°C. Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις στα 8-9 μποφόρ και δεν αποκλείεται να αγγίξουν τα 10 μποφόρ. 

Οσοι κινηθείτε στο πηλιο να εχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες διότι οι χιονοπτώσεις αναμένονται να προκαλέσουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Όσο αναφορά αν θα έχουμε συνέχεια των φαινομένων και την Κυριακή θα βγεί ανακοίνωση αύριο προς το παρόν αυτά από εμένα είχαμε πολλές αλλαγές στον καιρό έγιναν πολλά μπερδέματα στα προγνωστικά μοντέλα αλλά δεν άλλαξαν σημαντικά ως προς τα φαινόμενα και το ψύχος που θα εντοπίζονται κυρίως από Λαμία και βορειότερα με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις μέχρι πεδινές περιοχές. 

Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Μάριος Τζανιδάκης.



Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

«Νεότερα για την επερχόμενη κακοκαιρία» 23/2/19.

Νέο τρέξιμο του προγνωστικού μοντέλου πριν λίγα λεπτά ότι σας έχω πει ισχύει ο χιονιάς θα μας επισκεφθεί και κάποια στοιχεία μας δίνουν χιονοστωσιμο σε γνωστές επιφάνειες και κάποια με πιθανότητες και στο έδαφος. Όλα είναι πιθανά να συμβούν φίλες και φίλοι παίζουμε με τις θερμοκρασίες και την στροφή των ανέμων. Σύμφωνα με τα τωρινά στοιχεία οι χιονοπτώσεις στα πεδινά της Μαγνησίας θα ξεκινήσουν το βράδυ του Σαββάτου με ανά διαστήματα να είναι και πυκνές,η διάρκεια των φαινομένων φαίνεται να είναι μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής. Στο νομό μας από το πρωί θα ξεκινήσει να χιονίζει ασθενώς και από το μεσημέρι θα ειναι εντονες με πιο πυκνές τις βραδινές ώρες. Η  χιονόστρωση στα πεδινά θα είναι στα 5-10εκ και στα ορεινά, ημιορεινά 30-40εκ περίπου. Για περαιτέρω εξελίξεις θα επανέλθω αύριο να σας ενημερώσω αναλυτικά με το θέμα της επερχόμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να μας επηρεάσει.

Για αύριο Παρασκευή ο καιρός στην Μαγνησία θα κυλήσει με αυξημένες νεφώσεις και ηλιοφάνεια όπου προς το βράδυ υπάρχει πιθανότητα να βρέξει ασθενώς. 

Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Με εκτίμηση: Μάριος Τζανιδάκης.









Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

«Επιστροφή του ψύχους και του χιονιά στην Μαγνησία» πρόγνωση καιρού 23/2/19.

Καλημέρα σας φίλες και φίλοι, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία το ψύχος που σας είχα αναφέρει για τις 23 του μηνός τελικά  θα μας επισκεφθεί και μάλιστα θα είναι από τα πιο ισχυρά του φετινού χειμώνα που διανύουμε στην χώρα μας με πτωση του υδραργύρου έως και 10 βαθμούς κάτω,έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα δεχθούν κυριως τα παραθαλάσσια τμήματα αλλά και χιονοπτώσεις αρκετά πυκνές ακόμα και σε πεδινές περιοχές από την Θεσσαλία και νοτιότερα με εξαίρεση την Αττική όπου τα χιόνια θα εντοπίζονται απο τα 200μ και πάνω. Ίσως δει χιόνι και η Θεσσαλονίκη για λίγες ώρες αλλά δεν θα επηρεαστεί σημαντικά. Ισχυροί βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο που θα αγγίζουν τα 9 έως 10 μποφόρ. 

Για την Μαγνησία τώρα όπως όλα έδειξαν θα είμαστε μέσα από τις πιο ευνοημένες περιοχές της κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις ως και τις πεδινές περιοχές. Από το απόγευμα του Σαββάτου πιο  συγκεκριμένα περιμένουμε πυκνές χιονοπτώσεις σε όλη την Μαγνησία και στα πεδινά τμήματα αυτής όπου φαίνεται να κρατάνε με αυτο το χαρακτήρα ως και το ξημέρωμα της Κυριακής. Από εκεί και μετέπειτα αν επαληθευτούν τα στοιχεία και αύριο τότε μιλάμε για συνεχή εμφάνιση του χιονιά έως και την Δευτέρα. Όσο αναφορά τώρα αν θα το στρώσει και πόσο δεν έχει φανεί ξεκάθαρη εικόνα σίγουρα θα έχουμε χιονόστρωση και φαίνεται να είναι και αξιόλογη, ειδικά στο Πήλιο  θα έχουμε προβλήματα στο οδικό δίκτυο μέχρι και στα ημιορεινα τμήματα.Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν την παρασκευή με πιο αναλυτικά λόγια και για το τι ύψος χιονιού  αναμένεται να μας δώσει η κακοκαιρία. Πήρατε μια εικόνα για την περιοχή μας τώρα αυτό που πρέπει να περιμένω ειναι αν τα αυριανά τρεξίματα του προγνωστικού μοντέλου συνεχισουν να έχουν την ίδια εμφάνιση και επιμονή. Είμαστε πολύ κοντά στο να κλειδώσουν τα στοιχεία του καιρού. 

 Αυτά προς το παρόν από εμένα καλό υπόλοιπο της ημέρας σε όλους και σε όλες.


Με εκτίμηση: Μάριος Τζανιδάκης.




Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Νέα ψυχρή εισβολή αναμένεται να επηρεάσει την χώρα μας 23-25 Φεβρουαρίου.

Καλημέρα σε όλους και σε όλες. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και άνοδο της θερμοκρασίας για ένα μικρό διάστημα μέχρι και τις 20 του μηνός. Όμως όπως φαίνεται θα ξανά μπούμε γρήγορα σε νέα αναταραχή με νέο ψύχος που  ετοιμάζεται να  κατέβει από την βόρεια Ευρώπη στις 23 Φεβρουαρίου και όλα δείχνουν και συμφωνούν πως θα μας επηρεάσει και η ένδειξη αυτή προέρχεται από τον αντικυκλώνα που πάει να δημιουργηθεί στην δυτική Ευρώπη με αποτέλεσμα να προκαλέσει υψηλές πιέσεις  και ευνοϊκή ανοικτή πόρτα του ελλαδικού μας χώρου για το ψύχος, επίσης αυτο που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν ότι η κίνηση της ψυχρής μαζας  ενώ  κατεβαίνει πιο ανατολικά στην Τουρκία αλλάζει κατεύθυνση και έρχεται στην χώρα μας. Μένει να δούμε πως θα  εξελιχθούν τα πράγματα και στο τρέξιμο του μοντέλου της Δευτέρας. Τώρα από φαινόμενα κάτι αχνοφαίνεται αλλά είναι πιθανά σενάρια όταν πρόκειται για υετό. Φαίνεται αρκετά ισχυρό το κρύο ίσως και από τα πιο ισχυρά του φετινού χειμώνα!!



Με εκτίμηση: Μάριος Τζανιδάκης






Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Τη νύχτα εμφάνιση νιφάδων και στα πεδινά 13/2 Τετάρτη. Πρόγνωση Μαγνησίας

Έναρξη χιονοπτώσεων στο νομό μας και το μεσημέρι θα αρχίσουν να πυκνώνουν,η διάρκεια της χιονοκακοκαιριας θα διαρκέσει μέχρι και τη νύχτα με σύντομη εξασθένηση των φαινομένων. Όμως τη νύχτα στα πιο χαμηλά υψόμετρα από τα 200μ μέχρι και λίγο χαμηλότερα ο άνεμος θα στραφεί σε βορειοανατολικό με αποτέλεσμα να το γυρίσει σε βροχή η χιονόνερο σε αντίθεση με τα πεδινά που θα φυσάει ενισχυμενος βορειοδυτικός  άνεμος θα καταφέρει να ρίξει τον υδράργυρο και βροχή η το χιονόνερο θα μετατραπεί σε χιόνι ως και τα ξημερώματα χωρίς χιονόστρωση, θα παίξουμε με οριακές τιμές θερμοκρασιών!!!

Με εκτίμηση: Μάριος Τζανιδάκης.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Έρχεται η κακοκαιρία «Χιόνη» με χιονοπτωσεις- έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Πρόγνωση Μαγνησίας-Σποράδων 13/2/2019.

Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι.



Η κακοκαιρία «Χιόνη» η θυγατέρα του Θεού Νείλου έρχεται με άγριες διαθέσεις στην χώρα μας με ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο στα 8-9 μποφόρ, χιονοπτωσεις ακόμα και σε πεδινες περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, έντονες καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. 




Πάμε να δούμε η Χιόνη τι θα μας φέρει στην Μαγνησία αύριο Τετάρτη 13/2. 




Πιο αναλυτικά: στα πεδινά από το πρωί περιμένουμε συννεφιά με μικρή πιθανότητα να ψιχαλισει. Το μεσημέρι θα έχουμε ασθενεις βροχοπτώσεις χωρίς κάποια περαιτέρω ένταση στην διάρκεια που θα μας επηρεάσει. Το βράδυ τώρα τα φαινόμενα θα συνεχίσουν και με την πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε εναλλαγές βροχής - χιονόνερου και την νύχτα φίλες όπως όλα δείχνουν φίλες και φίλοι θα έχουμε συνέχεια των φαινομένων μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης σε αυτό το διάστημα νύχτας μέχρι ξημερώματα θα το γυρίσει σε χιονόπτωση σε Βόλο, Αγχίαλο, Βελεστίνο, αλμυρό, Αγριά. Σας είχα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα κι όμως τα στοιχεία συμφωνούν με βάση την θερμοκρασία που θα επικρατεί τη νύχτα ότι πέφτει να είναι χιόνι. Χιονοστωσιμο θα πω μόνο σε γνωστές επιφάνειες, δεν θα τα καταφέρει στο δρόμο ασπρίσει και ο λόγο είναι η υψηλή θερμοκρασία του εδάφους. Τώρα όσο αναφορά τα ημιορεινά και ορεινά τμήματα το πρωί από τα 300μ και πάνω θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις και όσο θα βαδίζουμε προς τις μεσημβρινές ώρες και μετέπειτα θα αρχίσουν οι χιονοπτώσεις να πυκνώνουν όλο ένα και περισσότερο. Τα χιόνια τη νύχτα θα κατέβουν σε πιο χαμηλά υψόμετρα. 




Θερμοκρασία-Ανένοι: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3°C έως 6°C. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι με  βοριάδες στα 5 μποφόρ την ημέρα  και τη νύχτα θα στραφούν σε βορυδυτικους. 




Σποράδες: ένα έντονο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τα νησια του Αιγαίου αύριο 13/2 με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες από το πρωί ως και τις βραδινές ώρες με μερικές πρόσκαιρες  παύσεις μέσα σε αυτό  το διαρκείας διάστημα της κακοκαιρίας. Ο άνεμος σε συνδυασμό με την βροχή  θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τα πράγματα καθώς θα φυσάει ισχυρός θυελλώδης βοριάς στα 7-8 μποφόρ και τα πλημμυρικά φαινόμενα θα είναι πολύ πιθανά να δημιουργηθούν θέλει προσοχή φίλες και φίλοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 4°C έως 7°C. 




Αυτά για την κακοκαιρία «Χιόνη» που έρχεται ορεξάτη με χιόνια και έντονα καιρικά φαινόμενα δείξτε προσοχή γιατί αυτά που σας ανέφερα στις Σποράδες  επίσης να αποφεύγετε να παρκάρετε δίπλα από μικρές πινακίδες και μικρά δέντρα  γιατί υπάρχει κίνδυνος να πέσουν και να περιορίσετε λίγο τις μετακινήσεις σας σε Σκιάθο, σκόπελο, Σκύρο, Αλόννησο διότι το φαινόμενο έντονης βροχής και ισχυρού αέρα  είναι επικίνδυνος συνδυασμός αυτό το δίδυμο. Για την Μαγνησία τώρα, να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες όσοι κινηθείτε στα προαναφερθέντα υψόμετρα του νομού μας υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήσουν προβλήματα από το μεσημέρι και μετέπειτα αυτές οι χιονοπτώσεις στο οδικό δίκτυο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Προς το παρόν αυτά από εμένα σε περίπτωση που αλλάξουν τα δεδομένα για το αν θα χιονίσει στα πεδινά θα σας ενημερώσω αύριο να έχετε ένα όμορφο βράδυ.




Πρόγνωση: Μάριος Τζανιδάκης.






Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Πτώση της θερμοκρασίας και επιστροφή του χιονιά. Πρόγνωση Μαγνησίας 12-13/2/2019.

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι έφθασε η στιγμή που όλοι περιμένατε, τα προγνωστικά στοιχεία άρχισαν και μου δείχνουν μια ξεκάθαρη εικόνα για τον καιρό της Τετάρτης στην περιοχή μας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και να τα πούμε πιο αναλυτικά ξεκινώντας με τα καιρικά νέα της αυριανής ημέρας τρίτη 12/2.

Καταρχήν από αύριο θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με πιο έντονη αίσθηση από Τετάρτη και μετέπειτα. Όσο αναφορά τις συνθήκες του καιρού,αύριο στην Μαγνησία περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις στα πεδινά  από τις πρωινές ώρες όπου βαθμιαία  προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει ασθενώς έως και μέτριας έντασης. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το μεσημέρι από τα 900μ και πάνω υψόμετρο και γρήγορα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13°C. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς στα 2-3 μποφόρ από βορειοδυτικές διευθύνσεις.

Τετάρτη 13/2

Τις τελευταίες ώρες  τα προγνωστικά μοντέλα είχανε πολλές διαφωνίες και αλλαγές μεταξύ τούς ως προς το αν θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της Μαγνησίας. Τελικά με βάση την θερμοκρασία που θα επικρατεί στην ατμόσφαιρα διότι όπως σας ανέφερα παραπάνω θα έχουμε αισθητή πτώση του υδραργύρου όπου όλη την ημέρα θα παρατηρηθούν μονοψήφιοι αριθμοί θερμοκρασιών. Αρχικά θα μιλήσουμε για το πότε αναμένονται να μας έρθουν τα φαινόμενα, το διάστημα πρωινών και μεσημβρινών ωρών δεν φαίνεται κάποια επιδείνωση του καιρού λίγες συννεφιές μόνο θα εμφανιστούν και το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι μόνο ο ενισχυμενος βοριάς που θα επικρατεί εκείνες τις ώρες. Όσο θα βαδίζουμε προς το βράδυ ο καιρός θα επιδεινωθεί και αρχικά θα επηρεαστούν τα ημιορεινά και τα ορεινά με χιονοπτωσεις κατά διαστήματα πυκνές,σιγά σιγά προς τις πρώτες ώρες της νύχτας υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να αρχίσει να χιονίζει και στις πεδινές περιοχές (Βόλο, αλμυρό, Αγχίαλο, Αγριά, Βελεστίνο) η θερμοκρασία θα ευνοεί μόνο για  να την απολαύσουμε όμως διότι με Θερμοκρασία εδάφους στους 3-4°C είναι δύσκολο να στρωθεί το μόνο που μπορώ να πω και αυτό με πιθανότητα να γίνει είναι να το πιάσει στις γνωστές επιφάνειες η μόνη θετική Θερμοκρασία που θα υπάρχει είναι αυτή της ατμόσφαιρας. Τα φαινόμενα φαίνεται να συνεχίζουν έως και το πρώτο ξημέρωμα της Πέμπτης αλλά για αυτό θα μιλήσουμε πιο σίγουρα αύριο σε περίπτωση που αλλάξει γνώμη ο Υετός (φαινομενικά είδη)

Καλό βράδυ σε όλους θα τα ξανά πούμε αύριο.

Πρόγνωση: Μάριος Τζανιδάκης.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες. Πρόγνωση Μαγνησίας- Σποράδων 6/2/2019.

Νέο βρομετρικό χαμηλό θα περάσει στην περιοχή μας και φαίνεται να έχει πολύ όρεξη φαινομενικά.

Χαίρετε φίλες και φίλοι απόψε τη νύχτα περιμένουμε επιδείνωση του καιρού στην Μαγνησία με μπόρες και δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα επίσης χιονοπτωσεις θα σημειωθούν από τα 1200μ και πάνω ανά διαστήματα και έντονες. Πάμε να δούμε αύριο πως θα κυλήσει η ημέρα Τετάρτη από φαινόμενα.

Πιο αναλυτικά: τις πρωινές ώρες της ημέρας θα έχουμε συνέχεια των φαινομένων με έντονες βροχοπτώσεις. Το μεσημέρι και ως το βράδυ  ίδιο μοτίβο θα ακολουθήσει όμως με πιο τοπική έντονη εμφάνιση, επισης Μέσα στην ημέρα υπάρχουν πιθανότητες να υπάρξουν και ηλεκτρικές εκκενώσεις. Έντονο Χιονόνερο με εναλλαγές χιονόπτωσης  θα εκδηλώνεται στην Ορεινή Μαγνησία  πάνω από τα 1100μ το διάστημα πρωί-απόγευμα, όμως το βράδυ και μέσα στην νύχτα θα έχουμε πυκνές χιονοπτώσεις από τα 900μ και πάνω.

Θερμοκρασία-ανεμοι: ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 8°C έως 14°C. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι στα 5 μποφόρ από βορειοδυτικές διευθύνσεις.

Σποράδες: μέσα στην νύχτα έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης θα είναι  άστατος ο καιρός με έντονες βροχοπτώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι σε πιο ήρεμη κατάσταση και θα υπάρξουν ασθενείς βροχοπτώσεις. Το βράδυ τώρα θα ξανά εμφανιστεί η ίδια εικόνα των πρωινών ωρών με έντονα μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10°C έως 15°C. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς την ημέρα στα 4 μποφόρ με νοτιοδυτικές διευθύνσεις, τη νύχτα που θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση ο καιρός θα έχουμε ενίσχυση των ανέμων στα 5-6 μποφόρ από βορειοδυτικές διευθύνσεις. Τώρα έχουμε ενδείξεις για μεταφορά αφρικανικης σκόνης που υπάρχουν πιθανότητες να αγγίξει και την ατμόσφαιρα των Σποράδων!!

Αυτά ήταν τα νέα του νέου χαμηλού που επηρεάζει αυτή την στιγμή την νότια χώρα μας και θα συνεχίζει να επηρεάζει τις επόμενες ώρες και την υπόλοιπη χώρα.Απο ότι φάνηκε θα έχουμε και μεταφορά αφρικάνικης σκόνης που θα καλύψει μεγαλο κομμάτι της κεντρικής και νότιας χώρας.

Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Μάριος Τζανιδάκης.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *