Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Σοβαρή αλλαγή του καιρού τις επόμενες ημέρες με παρελάσεις έντονων συστημάτων. Εκτίμηση καιρού Ελλάδας 5-10/8/2020.

Έντονο κύμα κακοκαιρίας θα απασχολήσει την χώρα μας το διάστημα 5 - 10 Αυγούστου. Βαρομετρικό χαμηλό δημιουργήθηκε ανοικτά της βόρειας Ιταλίας με την βοήθεια των ψυχρών μαζών που κάνουν βόλτες μέρες τώρα στον βόρειο Ατλαντικό και δημιουργούν αστάθειες. Ένα μίνι φθινοπωρινό κομμάτι θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες με έντονες ισχυρές βροχοπτώσεις τοπικά έντονες καταιγίδες, έντονες χαλαζοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Αρχικά οι περιοχές που θα δώσει έμφαση  το χαμηλό θα είναι οι εξής ( Ιόνιο, δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία κυρίως η δυτική και η ανατολική, Σποράδες, βόρεια Ελλάδα, Εύβοια, στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Ήπειρος και Αττικοβοιωτία. Οι προαναφερθείσες περιοχές θα φλερτάρουν με τα έντονα και τοπικά ισχυρά φαινόμενα.

Από αύριο θα ξεκινήσει να επηρεάζει το κύμα κακοκαιρίας, πρώτα στο Ιόνιο με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις και σιγά σιγά σταδιακά μέχρι τις βραδινές ώρες θα περπατήσει ανατολικά και θα πάρουν σειρά η Θεσσαλία και η βόρεια Ελλάδα με  έντονες βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες η μπόρες. Η κορύφωση των φαινομένων και η εξάπλωση του χαμηλού σε μεγάλο κομμάτι της χώρας μας θα είναι το τριήμερο Πέμπτη, παρασκευή και Σάββατο. Ισχυροί βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο που θα φθάνουν τα 6  και τοπικά τα 7 μποφόρ.

Όσο αναφορά τώρα για την Μαγνησία, φίλες και φίλοι με βάση τα προγνωστικά μου στοιχεία αναμένεται να δεχθεί μεγάλα ύψη  βροχοπτώσεων το Σάββατο κυρίως ο νομός μας, καθώς θα επικρατεί έντονος καιρός με καταιγίδες ανά διαστήματα ισχυρές. Πέμπτη και Παρασκευή θα περιορίζονται βροχοπτώσεις και τοπικές μπόρες μέσα στο 24ωρο της ημέρας. Πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε η οποία θα γίνει αρκετά αισθητή στην ατμόσφαιρα  από την Πέμπτη και μετέπειτα με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει τους 30 με 32 βαθμούς κελσίου τις μεσημβρινές ώρες της ημέρας.

Όπως προαναφέρω θα έχουμε και Χαλαζόπτωση σε πολλές περιοχές της χώρας μας και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος οι αγροτικές καλλιέργειες να καταστραφούν. Ενδεχομένως πρέπει να  Δώσετε προσοχή και να μεριμνήσετε φίλοι μου αγρότες για την προφύλαξη των καλλιεργειών σας. Πλημμυρικά φαινόμενα θα δημιουργηθούν κυρίως στις ευπαθείς περιοχές με αυξημένη πιθανότητα να υπάρξει και υπερχείλιση των υδάτων.

Ένα ισχυρό χαμηλό έχει ξεκινήσει το ταξίδι του και ετοιμαζόμαστε να το υποδεχθούμε, Προσοχή στους αγρότες, δεν επιχειρούμε να πάμε στα χωράφια μας εν ώρα κακοκαιρίας ειδικά όταν επικρατεί ηλεκτρική εκκένωση υπάρχει κίνδυνος να μας χτυπήσει κεραυνός. Περιορίζουμε τις εξόδους μας και προφυλάσσουμε διάφορα αντικείμενα σε εξωτερικούς χώρους που μπορεί να γίνουν η αιτία κάποιου τραυματισμού.

Ασυνήθιστη ψυχρή λίμνη για την εποχή θα καταφέρει να μας δώσει μια μυρωδιά μίνι φθινοπώρου!!

Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες και καλή συνέχεια σε ότι κάνετε.

Με εκτίμηση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *