Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Επιμένει ο χειμώνας στην πόλη μας και σε όλο το νομό! Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας-Σποράδων 14/1/2019.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

Ένα νέο βερομετρικο χαμηλό και  απασχολήσει την χώρα μας αύριο με βροχές κατά τόπους έντονες και χιονοπτωσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Η Μαγνησία θα επηρεαστεί όμως χωρίς να δώσει κάτι αξιόλογο από θέμα φαινομένων στην περιοχή μας. Ο χείμαρρος ψύχους θα εισέλθει στην χώρα μας τη νύχτα.

Αναλυτικά: Αύριο το πρωί και το μεσημέρι ο καιρός θα είναι καλός με αρκετές νεφώσεις σε όλη την Μαγνησία. Προς το απόγευμα όμως ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει με γρήγορη κάλυψη νεφώσεων όπου θα παραμείνει και τη νύχτα περιμένουμε χιονοπτωσεις κατά διαστήματα έντονες από τα 200μ και πάνω και στα πιο χαμηλά υψόμετρα θα εκδηλώνονται ασθενεις χιονοπτωσεις χωρίς όμως κάτι αξιόλογο ξανα λέω, δεν υπάρχει αρκετός  υετός (φαινομενικά είδη πιθανοτήτων) αλλά θα υπάρξει ελάχιστος και αυτό θα βρεθεί αντιμέτωπο με την ψυχρή μάζα που θα μπει στην περιοχή μας όπως αναφέρω τη νύχτα ακριβώς που περιμένουν τα φαινόμενα με αποτέλεσμα ότι πέφτει θα είναι χιόνι. Δεν αναμένεται χιονόστρωση κάτω από τα 300μ. Τα φαινόμενα θα κρατήσουν ως και τα ξημερώματα της Τρίτης.


Στην θερμοκρασία μας τώρα που φαίνεται να κυλάει σε καλά επίπεδα την ημέρα. Το πρωί η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 0°C και το μεσημέρι θα ανέβει στους 7°C. Προς το βράδυ ο υδράργυρος θα έχει σταδιακή πτώση.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς με ένταση 3 μποφόρ με δυτικη διεύθυνση στο μισό της ημέρας και το βράδυ θα έχουμε ενίσχυση και οι άνεμοι θα στραφούν  σε βοριάδες.

Σποράδες: καλα θα κυλήσει αύριο ο καιρός στις Σποράδες με ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα όπου προς αργά το μεσημέρι θα αρχίσει πλησιάζει αρκετή συννεφιά και ίσως μπορέσει να δώσει ένα ψιλόβροχο. Τη νύχτα τώρα νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές κατά τόπους έντονες όπου θα κρατήσουν μέχρι και τις πρωινές ώρες της τρίτης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5°C έως 9°C. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς το πρωί και το μεσημέρι με ένταση 3-4 μποφόρ και δυτικές διευθύνσεις, προς το βράδυ θα έχουμε ενίσχυση στα 6 μποφόρ με βορειοδυτικές διευθύνσεις.

Αυτό το χαμηλό θα είναι express διότι φαίνεται να βιάζεται λίγο και θα μας αποχαιρετήσει γρήγορα προς τις μεσημβρινές ώρες της τρίτης. Αυτά από εμένα προς το παρόν δεν φαίνεται κάτι στο βάθος για νεο κύμα ψύχους ο καιρός θα μαλακώσει και από θέμα φαινομένων αλλά και από θέμα θερμοκρασίας, στην πορεία του Γενάρη βλέπουμε μήπως παρουσίαση κάποια αναταραχή.

Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Μάριος Τζανιδάκης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *