Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα απασχολήσει την χώρα μας με βροχές και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 10-11/3/2021

 Επαληθεύονται τα στοιχεία μου για το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που αναμένεται να μας απασχολήσει την ερχόμενη Τετάρτη, Σοβαρές ηταν οι ενδείξεις μου απο 28 Φλεβάρη για την πιθανή διαμάχη ψύχους και υποτροπικού θερμού τομέα με το όποιο σύστημα κακοκαιρίας έπεφτε στην αγκαλιά τους να ενισχύονταν σημαντικά. Έτσι λοιπόν επιβεβαιώνεται αυτή η κατάσταση καθώς βαρομετρικό χαμηλό θα ξεκινήσει την πορεία του απο τον κόλπο της Γένοβας την Τρίτη, θα διασχίσει τα νερά της Αδριατικής και την Τετάρτη θα έχει ακουμπήσει τις βαλκανικές χώρες και την χώρα μας.


Βροχοπτώσεις και καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα με χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλα και σε χαμηλά υψόμετρα της Βόρειας Ελλάδας έως και ημιπεδινά τμήματα στην δυτική Μακεδονία. Τα φαινόμενα προς την Πέμπτη θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη ανατολική και νότια χώρα δίνοντας έμφαση κυρίως στην Εύβοια, Σποράδες και στα νησιά του ανατολικού αιγαίου. Ισχυροί βοριάδες θα πνέουν στο ιόνιο και στο αιγαίο στα 6-7 μποφόρ την Πέμπτη με εξασθένηση την Παρασκευή.

Η άνοιξη λίγο θα ξαποστάσει και θα επιστρέψει γρήγορα απο της 12 του μηνός σκεπάζοντας την χώρα μας με θερμές αέριες μάζες φέρνοντας καλές καιρικές συνθήκες και άνοδο του υδραργύρου.

Όσο αναφορά την Μαγνησία θα έχουμε βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στα ορεινά μας την ερχόμενη Πέμπτη, θα βγεί πρόγνωση την Τετάρτη να δούμε μήπως είναι και αξιόλογα τα φαινόμενα.

Σας είχα πεί για μια πιο κεφάτη επιστροφή του χειμώνα απο τις 15 του μηνός και μετέπειτα που πιθανόν να μπορέσει να τιμήσει κατα γράμμα τον παλουκοκάφτη Μάρτη. Η τάση νέας κατάβασης ψύχους χειμωνιάτικου τύπου, συνεχώς αυξάνεται με τους χάρτες να δείχνουν τον αζορικό - Ω εμποδιστή να σχηματίζεται στην δυτική Ευρώπη στέκοντας παλικαρίσια θα έλεγα μέχρι και την Αγγλία χωρίς να γέρνει δεξιά και αριστερά. Απο την άλλη έχουμε μια αξιόλογη οργάνωση ψύχους στην Σκανδιναβία που όπως σας ανέφερα και την παρασκευή θα κόβει βόλτες απειλητικά, σοβαρές είναι οι ενδείξεις μου με τα μέχρις στιγμής στοιχεία για νέα ψυχρή εισβολή στην χώρα μας με χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα το διάστημα 17-18 Μαρτίου.

Τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο ακόμη διότι αυτός ο μήνας φίλες και φίλοι είναι ασταθής και όποιος βρεθεί στον δρόμο του θα του βάζει πολλά εμπόδια στις προγνώσεις, μπορεί στα επόμενα τρεξίματα να πούμε χαμογέλασε πάει πέρασε, το παρακολουθούμε συνεχώς και με πολύ ενδιαφέρον διότι αχνοφαίνεται ένας παλουκοκάφτης, θα μιλήσουμε περαιτέρω και τις επόμενες ημέρες.

Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *