Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Από τον πιο θερμό Ιούλιο όλων των εποχών στις καταιγίδες και τις συννεφιές...

 Ο περασμένος Ιούλιος θεωρήθηκε από την Ευρωπαϊκή Κλιματική Υπηρεσία ως ο πιο θερμός Ιούλιος που έχει καταγραφεί ποτέ για τις περιοχές της Μεσογείου. Ο Αύγουστος όμως δεν συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο αφού οι πρώτες του μέρες αν και ηλιόλουστες έκρυβαν και κάποιες βροχές και την αίσθηση ότι πάμε προς το φθινόπωρο. Είναι όμως έτσι ή θα έχουμε καύσωνες και στην συνέχεια? 

Δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι από τώρα μιας και τα πρώτα προγνωστικά στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας κάνουν λόγο για ένα φυσιολογικό πρώτο δεκαήμερο έως και λίγο κάτω από τα κλιματικά για την εποχή τουλάχιστον θερμοκρασιακά. Τι καιρό θα κάνει όμως από εδώ και πέρα? Βαδίζουμε σε ένα βροχερό σκηνικό ή θα συνεχίσουμε σε αμέτρητες ώρες ηλιοφάνειας?

Αρχικά να πούμε ότι αύριο αν και θα ξεκινήσει καλά η μέρα γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις κι θα αρχίσει να βρέχει στις περιοχές του Πηλίου. Πιθανότητα μικρή αλλά υπαρκτή υπάρχει και για τον Βόλο όπως και για άλλες περιοχές του Νομού. Θεωρούμε ότι τα πιο ισχυρά φαινόμενα θα τα δεχτεί η Ανατολική κυρίως πλευρά του Νομού μιας και το ανεμολογικό πεδίο θα παίξει καθοριστικό ρόλο ώστε άλλες περιοχές να βραχούν αξιόλογα και άλλες λίγο ή και καθόλου. Έτσι στο Πήλιο και στις γύρω περιοχες θα δούμε τους ανέμους να είναι Βορειοανατολικοί και προς το βόλο μεταβλητοί κάτι που δεν θα ευνοήσει και ιδιαίτερα για πολλά φαινόμενά. Θερμοκρασιακά θα φτάσουμε αργά το μεσημέρι τους 28 με 29 βαθμούς στην Πόλη και τους 18 με 19 στα ορεινά. Μια ακόμη μέρα με θερμοκρασίες κάτω των φυσιολογικών θα είναι η αυριανή...

Όσο αναφορά την συνέχει δηλαδή το 3ήμερο του 15Αύγουστου δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι ακόμα μιας κι το τοπίο είναι ακόμα θολό για τοοοοοοόσες μέρες μετά. Η ομάδα εξετάζει καθημερινά τα προγνωστικά στοιχεία και το Σάββατο μέχρι το βράδυ στην ομάδα αλλά και εδώ στο μπλοκ θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από το μοντέλο μας για την Θεσσαλία.

Μέχρι τότε να περνάτε όλες και όλοι καλά! 


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *