Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Έρχεται η «Θάλεια» με άγριες διαθέσεις. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας 7-8-9/8/2020.

Ξεκίνησε σήμερα να επηρεάζει την Μαγνησία η κακοκαιρία ονόματι «Θάλεια» με ισχυρές καταιγίδες σύντομης διάρκειας αλλά αρκετή για να καταφέρει να δημιουργήσει και πλημμυρικά φαινόμενα. 
Τώρα με βάση τα στοιχεία μου αργά την νύχτα θα έχουμε εκ νέου γύρο από καταιγίδες κατά διαστήματα έντονες, μέχρι τα ξημερώματα θα μας κρατήσουν συντροφιά.
Πάμε να δούμε την όλη εξέλιξη του καιρού της Παρασκευής αναλυτικά.
Πιο αναλυτικά: Τις πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι άστατος με αυξημένη νέφωση και βροχοπτώσεις τοπικά έντονες. Το μεσημέρι θα υπάρξει βελτίωση του καιρού με εξασθένηση των φαινομένων και ανά διαστήματα ηλιοφάνειας. Όσο θα βαδίζουμε προς τις βραδινές ώρες θα έχουμε νέα επιδείνωση με βροχοπτώσεις και καταιγίδες, δεν αποκλείεται να είναι τοπικά ισχυρές.
Θερμοκρασία - Άνεμοι: σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα ακολουθήσει για την εποχή,με τον υδράργυρο να κυμαίνεται στους 20°C έως 30°C. Ενισχυμένοι βοριάδες θα πνέουν στα 4-5 μποφόρ.
Σημαντική επιδείνωση του καιρού περιμένουμε  το διήμερο Σάββατο και Κυριακή, στην Μαγνησία δίνοντας υποψηφιότητα για ισχυρά φαινόμενα ικανά να προκαλέσουν σοβαρές πλημμύρες κυρίως στις ευπαθείς περιοχές. Ο νομός μας αναμένεται να δεχθεί μεγάλα ύψη βροχοπτώσεων και δεν αποκλείεται να έχουμε κατολισθήσεις. 
Πιο αναλυτικά: Το Σάββατο  λίγες μπόρες η τοπικές καταιγίδες θα μας απασχολήσουν από το μεσημέρι. Το κυρίως "πιάτο" όμως θα έρθει από τις βραδινές ώρες όπου θα σημειώνονται έντονες καταιγίδες με συνοδεία έντονης ηλεκτρικής δραστηριότητας. Κατά την διάρκεια της νύχτας δεν αποκλείεται να είναι τοπικά και ισχυρά τα φαινόμενα. Μεγάλης διάρκειας θα είναι με βάση τα προγνωστικά στοιχεία το πέρας της κακοκαιρίας τουλάχιστον μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής σταδιακά θα επηρεαζόμαστε από έντονα καιρικά φαινόμενα. Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν που θα φθάνουν τα 5-6 μποφόρ.
Δώστε προσοχή όταν επικρατεί έντονος και επικίνδυνος καιρός παραμένουμε σπίτι και περιορίζουμε τις εξόδους προφυλάσσοντας τον εαυτό μας μέχρι να περάσει το κύμα κακοκαιρίας.
Για οτιδήποτε νεότερο υπάρξει θα σας ενημερώσω εγκαίρως καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.
Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *