Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας και όλης της επικράτειας Για Δευτέρα 28/9/2020. Νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα μας απασχολήσει.

 Λίγες ώρες ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά. Αυτή η παροιμία χαρακτηρίζει ακριβώς την συμπεριφορά που παρουσιάζει ο καιρός το τελευταίο διάστημα. Όπως σας έχω ενημερώσει νέο κύμα θα μας επηρεάσει αύριο την Δευτέρα ερχόμενο από την κεντρική Ιταλία και το πηδάλιο αυτής θα το ξανά έχει δυστυχώς για άλλη μια φορά η δυτική Ελλάδα. Βροχοπτώσεις, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς θυελλώδεις ανέμους θα ξανά γευτεί η χώρα μας. 

Από το πρώτο ξημέρωμα της Δευτέρας θα ξεκινήσουμε με βροχοπτώσεις και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην δυτική και κεντρική Ελλάδα ( ήπειρος, νησιά του Ιονίου, δυτική Πελοπόννησος και δυτική Θεσσαλία. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Θεσσαλία, στερεά κυρίως η βόρεια και την κεντρική Μακεδονία. Τα φαινόμενα τοπικά  θα είναι έντονα και ισχυρά, θα χρειαστεί προσοχή κυρίως στις περιοχές που έχουν κορεσμένο έδαφος και αυτό αφορά κυρίως την δυτική Ελλάδα. 

Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου.

Πάμε να δούμε την όλη εξέλιξη του καιρού του επόμενου 24 Ώρου στην Μαγνησία.

Πιο αναλυτικά: Αύριο Δευτέρα ο καιρός θα είναι μουντός από νωρίς το πρωί με αρκετή νέφωση και ίσως καταφέρει να δώσει λίγες ψιχαλες η και ένα ψιλόβροχο. Από το μεσημέρι και μετέπειτα δεν αποκλείεται να έχουμε ένα πέρασμα από μπόρες η τοπικές καταιγίδες. 

Θερμοκρασία - Άνεμοι: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14°C έως 25°C. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς στα 2-3 μποφόρ από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις.

Ο άστατος καιρός θα συνεχίσει και την τρίτη  όμως με πιο ήπιας μορφής φαινόμενα όπου θα περιορίζονται μόνο στην δυτική Ελλάδα. Μετά από τις φθινοπωρινές πινελιές που δεχόμαστε  το δεύτερο μισό του Σεπτέμβρη, η Αφρική αποφάσισε να μας στείλει τα "καυτά" φιλιά της στο καλωσόρισμα του Οκτώβρη με μεταφορά θερμών αερίων μαζών φέρνοντας πιο ανοιξιάτικες συνθήκες στην χώρα μας ανεβάζοντας στα ύψη τον υδράργυρο. Πιο συγκεκριμένα αντικυκλώνας περιέχοντας υψηλές πιέσεις αναμένεται να καλύψει την χώρα μας στις αρχές του Οκτώβρη παρατεταμένης διάρκειας. Ανοιξιάτικες συνθήκες θα επικρατήσουν με τον ήλιο κυρίαρχο.

Δεν φαίνεται να αλλάζει αυτό καθώς έχουν πάρει ήδη την απόφαση τους οι θερμές μάζες να κινηθούν πιο βόρεια φθάνοντας έως και την κεντρική Ευρώπη.

Στην αρχή της νέας εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι καθημερινές προγνώσεις καιρού για την Μαγνησία όπως είχαμε καθιερώσει στο πρόγραμμα μας εξαρχής.

Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες και καλή και δημιουργική εβδομάδα.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.






Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *