Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Καταιγίδες θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες της Παρασκευής. Πρόγνωση καιρού 10/11/2023.

 Κεφάλι με κεφάλι" θα συγκρουστούν θερμές και ψυχρές μάζες στην περιοχή μας από αύριο και μέσα σε αυτή την μάχη θα εισβάλει από τα δυτικά ένα βαρομετρικο χαμηλό όπου μόλις "χωθεί" στην αγκαλιά των μαζών θα τροφοδοτήσει το σώμα του σημαντικά με μεγάλες ποσότητες υγρασίας που θα μεταφραστούν σε ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στην δυτική και κεντρική Ελλάδα συμπεριλαμβανόμενης και της Αττικής. Γενικώς από ήπειρο και μέχρι τις Κυκλάδες θα βρίσκεται το ισχυρό κομμάτι με την μερίδα του λέοντος να πηγαίνει προς την Πελοπόννησο εκεί αναμένεται να είναι αρκετά επικίνδυνος ο καιρός. 

Ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες θα έχουν το πάνω χέρι οι "αρκούδες" προς το μεσημέρι και μετέπειτα από Θεσσαλία και νοτιότερα θα πατήσουν πόδι οι "καμήλες" με θερμές μάζες να εισέρχονται από την βόρεια Αφρική φέρνοντας μαζί τους και ισχυρούς νοτιάδες στα πελάγη. 

Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται και στην Θεσσαλία όπως και στις Σποράδες με βροχές και καταιγίδες με έμφαση στο εσωτερικό του κάμπου.

Στην Μαγνησία φίλες και φίλοι περιμένουμε επιδείνωση του καιρού προς τις απογευματινές με βραδινές ώρες της Παρασκευής με καταιγίδες τοπικά ισχυρές, η ψυχρή εισβολή στην μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα μαζί με την έλευση των θερμών μαζών θα συμβάλει σημαντικά στην ένταση των φαινομένων καθώς η Μαγνησία θα βρίσκεται στην καρδιά θερμότερων αερίων μαζών με αυτό να σημαίνει πως η διαφοροποίηση θερμοκρασίας θα δώσει περαιτέρω υποστήριξη στα καταιγιδοφόρα νέφη με αυξημένη πιθανότητα να δούμε έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Τα φαινόμενα σταδιακά προς τις νυχτερινές ώρες θα εξασθενήσουν όμως επειδή θα είναι αρκετά γρήγορο το σύστημα δεν αποκλείεται να δούμε βελτίωση του καιρού προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από από 12°C έως 19-20°C, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοδυτικες διευθύνσεις στα 3-4 μποφόρ. Στις Σποράδες η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14°C έως 18°C, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοανατολικές στα 4-5 μποφόρ.

Ακόμη ένα σύστημα αναμένεται να μας απασχολήσει από την Δευτέρα με τα ίδια χαρακτηριστικά, θα τα πούμε την Κυριακή φίλες και φίλοι καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος τζανιδακης.




Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *