Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας και όλης της επικράτειας. 18-19-20/9/2020.

 Ο τροπικός κυκλώνας «Ιανός» βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη εχει αρχίσει να επηρεάζει την χώρα μας, αυτή την στιγμή εντοπίζεται ανοικτά του Ιονίου και της Πελοποννήσου όπου κινείται με Άργους ρυθμούς περιστρεφόμενο γύρο από τον εαυτό του ανατολικά. Ισχυροί άνεμοι επικρατούν στις δυτικές ακτές της Πελοποννήσου και στα νησιά του Ιονίου με συνοδεία έντονων βροχοπτώσεων και τοπικά ισχυρών καταιγίδων. Τις επόμενες ώρες όσο θα βαδίζουμε προς τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά στις προαναφερθείσες περιοχές με τους ανέμους να πνέουν θυελλώδεις που θα φθάνουν τα 11 και τοπικά τα 12 μποφόρ. Δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν και πάνω από 12 μποφόρ με ριπές.

Αύριο το ξημέρωμα θα βρίσκεται πλέον πιο αναλυτικά και θα επηρεάσει την στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, Κυκλάδες, Εύβοια, Θεσσαλία και Σποράδες. Κατα τόπους και κατα διαστήματα θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα με συνοδεία ισχυρών ανέμων στα 6-8 μποφόρ. Οι περιοχές της Πελοποννήσου χρίζουν προσοχή καθώς υπάρχουν πολλά εκτιμώμενα ύψη βροχοπτώσεων που ξεπερνάνε τα 200-300 λίτρα νερού. 

Πάμε να δούμε πως θα κυλήσει ο καιρός στην Μαγνησία η οποία θα γευτεί ένα κομμάτι του κυκλώνα όχι όμως τόσο σημαντικό στα πεδινά τμήματα σε σχέση με τα ορεινά και ημιορεινά.

Πιο αναλυτικά: Αύριο παρασκευή από τις πρωινές ώρες θα έχουμε άστατο καιρό με ασθενείς βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες. Προς τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται επιδείνωση του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχίσουν έως και τις βραδινές αργά ώρες. Το σημαντικό κομμάτι θα περιορίζεται στον νομό μας κυρίως το ανατολικό και το νότιο "πόδι" του Πηλίου θα δεχθεί αξιόλογες βροχόπτωσεις, ικανές να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα από την ραγδαιότητα που θα βγάλει σε τοπικό επίπεδο. Η πεδινή βόρεια Μαγνησία δηλαδή ο Βόλος θα έχει έντονες βροχοπτώσεις αλλά χωρίς να καταφέρουν να προκαλέσουν προβλήματα καθώς θα παίξει σημαντικό ρόλο το βόρειο ρεύμα που θα επικρατεί και δεν θα αφήνει το νέφος να τραβηχτεί πιο βόρεια για να δώσει κάτι πιο αξιόλογο. Σε αντίθεση όμως με την νοτιοδυτική πεδινή Μαγνησία που φαίνεται να έχει τοπικά και ισχυρά φαινόμενα, δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν και τοπικές πλημμύρες στις ευπαθείς περιοχές. 

Θερμοκρασία - Άνεμοι: η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 17°C έως 24°C. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ενισχυμένοι στα 5-7 μποφόρ.

Δώστε προσοχή φίλες και φίλοι εν ώρα έντονων καιρικών φαινομένων περιορίζουμε τις εξόδους και τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας που εξέδωσε και η πολιτική προστασία. 

Το σύστημα θα αρχίζει να κατηφορίζει νότια το Σαββατοκύριακο και θα εξασθενήσει νότια της Κρήτης προς την Αφρική. Βέβαια έτσι κουρασμένο όπως θα είναι θα καταφέρει να δώσει έντονες βροχοπτώσεις και στην Κρήτη.

Αυτά από εμένα φίλες και φίλοι είμαστε σε συνεχής ενημέρωση καθώς το σύστημα μας δίνει νέες πληροφορίες της εξέλιξης του. Όσο κινείται στις θερμές θάλασσες του Ιονίου ενισχύεται σημαντικά. Για οτιδήποτε νεότερο υπάρξει θα σας ενημερώσω καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.




Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *