Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Με βροχές θα μας κάνει "ποδαρικό" ο Σεπτέμβρης αλλά γρήγορα θα φορέσει τα γυαλιά ηλίου του. Εκτίμηση καιρού Ελλάδας 29/8/2022.

 Εκτίμηση καιρού Ελλάδας 1-10 Σεπτεμβρίου.

Με βροχές θα μας κάνει "ποδαρικό" ο Σεπτέμβρης αλλά γρήγορα θα φορέσει τα γυαλιά ηλίου του.

Ψυχρή μάζα χειμωνιάτικου τύπου έχει οργανωθεί πάνω από την γηραιά Ήπειρο και αναμένεται να επηρεάσει από αύριο και μετέπειτα το ανατολικό κομμάτι της Σκανδιναβίας και από την Ρωσία μέχρι την Λευκωσία με συνοδεία ενός βαρομετρικού χαμηλού. Αυτή η κίνηση θα καταφέρει να βοηθήσει ελαφρώς πιο δροσερές μάζες να κατηφορίσουν μέχρι την χώρα μας φέρνοντας τες πρόσωπο με πρόσωπο με τον θερμό τομέα, αυτή η αντίσταση των δύο πλευρών θα  δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες  στην ανώτερη ατμόσφαιρα  χώρας μας με ασταθής μάζες οι οποίες θα δίνουν μέχρι τις 5-6 Σεπτεμβρίου βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι αρκετά επιλεκτικές.

Τώρα φίλες και φίλοι αυτή η διάταξη δεν φαίνεται να κρατιέται για πολύ καθώς μια νέα ατμοσφαιρική ανωμαλία θα προκαλέσει ενα βαρομετρικό χαμηλό στην ανώτερη ατμόσφαιρα με την μορφή ψυχρής λίμνης από την Ισλανδία. Αναμένεται να ταράξει τα νερά του Βόρειου Ατλαντικού και περιστρεφόμενο γύρο από τον εαυτό του  κατηφορίζοντας νότια θα επηρεάζει σημαντικά με πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και σφοδρές καταιγίδες τη δυτική και ΒΔ Ευρώπη το διάστημα 3-10 Σεπτέμβρη. Η Θέση που θα σταθεί το κέντρο του χαμηλού θα είναι δυτικά της Γαλλίας, στάσιμο θα μείνει για αρκετές ημέρες και η κίνηση του να αποφασίσει να ταξιδέψει νότια θα είναι τόσο δυνατή ώστε να καταφέρει να "σκάψει" και να στείλει νέες θερμές αέριες μάζες στην χώρα μας με τις βροχές να μειώνονται και την θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή άνοδο. 

Στην Μαγνησία περιμένουμε νέες βροχοπτώσεις κυρίως 2-3 Σεπτεμβρίου με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Πολλοί φίλοι και φίλες παντρεύονται την Κυριακή 4 Σεπτέμβρη όπως και δικά μου αγαπημένα πρόσωπα, μου ζήτησαν να βγάλω πρόγνωση για εκείνη την ημέρα, οι παρακολουθήσεις που γίνονται από 15 Αυγούστου ήταν αρκετές για να καταλάβω πως θα κυλήσει το πρώτο πενθήμερο του Σεπτέμβρη, αστάθεια θα έχουμε όπως προαναφέρθηκε παραπάνω, όμως αυτό ότι φαίνεται ο καιρός θα πάει με τα νερά μας για εκείνο το διάστημα καθώς την Κυριακή με βάση και τα σημερινά στοιχεία δεν αναμένεται κάποια αστάθεια αντιθέτως καλές συνθήκες θα επικρατούν με άνοδο της θερμοκρασίας.

Αυτή ήταν η εκτίμηση μου καλό απόγευμα σε όλους και σε όλες.

Εκτίμηση καιρού: Ερασιτέχνης μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.










Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *