Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Ψυχρή λίμνη θα αγκαλιαστεί με Βαρομετρικό χαμηλό ⚠️. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας 12/10/2021.

 Ψυχρή λίμνη θα μεταφερθεί προς την χώρα μας από την Ιταλία και θα βρεθεί στην μέση τροπόσφαιρα, μαζί της αυτή θα παρασύρει και ένα χαμηλό που θα δώσει πρόσκαιρη κακοκαιρία από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Η Μαγνησία θα επηρεαστεί μεν σύντομα όμως θα είναι σημαντικά τα φαινόμενα που θα την πλήξουν.

Πάμε να δούμε αναλυτικά για την Τρίτη: από το πρωί και μετέπειτα την ώρα δηλαδή που η ψυχρή μάζα θα βρίσκεται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας θα σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγιδες με έμφαση στα Β ΒΑ τμήματα του Πηλίου, για ακόμη μια φορά οι περιοχές που βρέχονται από τα θερμά νερά του Αιγαίου βρίσκονται συνήθως σε δύσκολη θέση ειδικά φίλες και φίλοι όταν οι θερμές θάλασσες συνδυαστούν με τις ψυχρές μάζες γίνεται επικίνδυνη η κατάσταση. Τα όποια φαινόμενα θα κρατηθούν μέχρι και το μεσημέρι, όμως γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά διότι σιγά σιγά θα μετατοπίζεται το σύστημα προς την ΒΑ Ελλάδα και η ψυχρή μάζα θα υποχωρήσει.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13°C έως 17°C. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από ΒΔ διευθύνσεις καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία και την Πέμπτη στην Μαγνησία με πιο σοβαρή επιδείνωση αυτή την φορά και πιο αυξημένων ραγδαιοτήτων στα φαινομενικά είδη. Πιο συγκεκριμένα Βαρομετρικό χαμηλό θα δημιουργηθεί στην δυτική Μεσόγειο από την βοήθεια της ψυχρής μάζας που θα ξεχυθεί από τις πύλες της Ρωσίας όπου φαίνεται να βαθαίνει αρκετά την πίεση του. Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι περιοχές του Ανατολικού Πηλίου εκεί δηλαδή που έχουν σημειωθεί πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης που ξεπερνάνε τα 700 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο για την ερχόμενη Πέμπτη. Σημαντικές βροχοπτώσεις αναμένονται για ακόμη μια φορά που θα δώσουν έμφαση, μεγάλη διάρκεια αλλά και αυξημένη ραγδαιοτητα. Μέχρι στιγμής οι ενδείξεις μου φέρνουν πάνω από 100 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο κάτι που θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και πολύ πιθανόν να δημιουργήσει εκ νέου σοβαρές πλημμύρες.

Συνεχίζονται οι ενημερώσεις για την ερχόμενη

Πέμπτη με τα δυνητικά επικίνδυνα φαινόμενα, καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.




Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *