Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Αποκομμένη Ψυχρή λίμνη θα εγκλωβιστεί στην "καρδιά" του Θερμού τομέα. Εκτίμηση καιρού Ελλάδας 17/8/22

 Για ακόμη μια φορά οι ενδείξεις μου βρίσκουν στόχο, όχι μόνο θα έχουμε εκ νέου πτώση της θερμοκρασίας από 20 του μηνός και μετέπειτα αλλά η καιρική μας διάταξη και μετεοκουζίνα, μας υπόσχεται παρατεταμένη αστάθεια μπαίνοντας σε μια τροχιά βροχοπτώσεων που δεν αποκλείεται να έχουμε πάνω από 10 ημέρες βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδας. Το σενάριο σημαντικής κακοκαιρίας δίνοντας ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και δυνατούς ανέμους βρίσκεται ξανά στην ατζέντα μας.

Γιατί όμως φίλες και φίλοι θα συμβεί αυτό;;

Ψυχρή λίμνη στα 500hpa ( μέση τροπόσφαιρα) αναμένεται να κινηθεί από τον βόρειο Ατλαντικό προς την περιοχή μας εισβάλλοντας μέσα στις θερμές αέριες μάζες παίρνοντας το πάνω χέρι. Όμως άθελά της θα καταφέρει να έχει την κυριαρχία καθώς μια κίνηση από θερμές μάζες στην δυτική Μεσόγειο ελαφρώς πιο ΒΑ θα καταφέρει να εγκλωβίσει την ψυχρή λίμνη μέσα στην "καρδιά" του θερμού τομέα όπου θα καταφέρει να δημιουργήσει έναν στόλο από καταιγίδες που θα επηρεάζουν τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας για αρκετές ημέρες. Θα επηρεαστεί και η Μαγνησία από 22 του μηνός και μετέπειτα όμως το πόσο αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα και που θα δώσουν έμφαση θα το δούμε την Παρασκευή. Κάτι που αξίζει να σημειωθεί είναι πώς η ψυχρή λίμνη δεν αποκλείεται να απλωθεί μεχρι την μεσόγειο με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να γεννήσει ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα μπορούσε να του δώσει σημαντική υποστήριξη κατα την διάρκεια της θαλάσσιας πορείας του ώστε να υπάρξει μετεξέλιξη του συστήματος σε έναν μεσογειακό κυκλώνα. το έχω ξανα αναφέρει πως όταν μια ψυχρή μάζα εισβάλει στην μεσόγειο, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ενα madicane καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας  είναι ιδανικές και συμβάλουν σημαντικά.

Το μέλλον στην μετεοπορεια μας δεν φαίνεται να φέρνει εκ νέου σημαντική θερμή εισβολή στην χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία που μελέτησα αυτές τις μέρες, ίσα ίσα ο χειμώνας άρχισε το ταξίδι του, ισχυρό ψύχος βρίσκεται στην Γροιλανδία το οποίο έχει αρχίσει να αναπλάθεται και να οργανώνεται.

Αυτά από εμένα καλό απόγευμα σε όλους και σε όλες.

Με εκτίμηση: Ερασιτέχνης μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *