Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Δελτίο καιρού Μαγνησίας Δευτέρα 30/9/2019.

Χαίρεται φίλες και φίλοι καλοκαιρινός καιρός επικρατεί τις ημέρες που έχουμε διανύσει και θα συνεχιστεί αυτό το σκηνικό μέχρι και την Πέμπτη. Από την παρασκευή και μετά αναμένεται να υπάρξει μεταβολή του καιρού με μια τελείως διαφορετική εικόνα. Στην συνέχεια θα μιλήσουμε για το ενδιαφέρον αυτό κομμάτι στο προαναφερθέν διάστημα.

Για αύριο Δευτέρα ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια όλη την ημέρα σε όλη την Μαγνησία με λίγες αραιές νεφώσεις στα ορεινά μας. Το βράδυ θα επικρατεί ξαστεριά. Ο υδράργυρος σταδιακά ανεβαίνει τις μεσημβρινές ώρες και ο ήλιος καταφέρνει να μας δίνει συνεχή καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Εξαιρούνται οι πρωινές και νυχτερινές ώρες διότι όπως είναι φυσιολογικό για την εποχή που διανύουμε έχει ψύχρα και πιο χαμηλές θερμοκρασιακές τιμές. Στα ορεινά θα τσιμπάει αρκετά αυτό το ψύχος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18°C έως 26°C. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς όλη την ημέρα στα 1-2 μποφόρ απo βορειοδυτικές - ανατολικές διευθύνσεις.

Αυτά για την Δευτέρα. Mέρες τώρα σας ενημερώνω για ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας με βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας. Η αιτία είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό που φαίνεται να δημιουργείται στην δυτική Ευρώπη και θα κατευθυνθεί ανατολικά προς την χώρα μας. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα φαινόμενα που θα μας απασχολήσουν δεν αποκλείεται να είναι κατά διαστήματα και ισχυρά. Δεν φαίνεται ακόμη όμως  καθαρή και ξεκάθαρη εικόνα. Όσο αναφορά τώρα την θερμοκρασία και τις αέριες μάζες, συνεχίζεται να οργανώνεται το ψύχος στην βόρεια Ευρώπη και ένα μέρος αυτού δείχνει να μας επηρεάζει απλώνοντας τα "πλοκάμια" του νότια ρίχνοντας τον υδράργυρο αισθητά κυρίως στην βόρεια Ελλάδα και όπως σας είχα αναφέρει δεν αποκλείεται να έχουμε και το πρώτο "πασπάλισμα" των βουνοκορφών της. Αυτή η ψυχρή εισβολή θα φθάσει έως την κεντρική ηπειρωτική χώρα, δεν θα καταφέρει να "τεντωθεί" περαιτέρω για να καταφέρει να ακουμπήσει και την νότια χώρα και  οι θερμότερες αέριες μάζες θα συνεχίσουν να έχουν το πάνω χέρι. Με λίγα λόγια η χώρα μας θα χωριστεί στα δύο στις θερμοκρασιακές τιμές καθώς στο ένα μέρος θα είναι πιο ψυχρό και το άλλο πιο ζεστό με την θερμοκρασία να σκαρφαλώνει πάνω από τους 28 βαθμούς κελσίου. Όσο θα βαδίζουμε πιο κοντά  στο πιθανό γεγονός τα προγνωστικά μοντέλα θα ξεδιαλύνουν την κατάσταση.

Αυτά από εμένα για οτιδήποτε νεότερο υπάρξει θα σας ενημερώσω μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται, καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Μάριος Τζανιδάκης.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *