Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

«Ψυχρή λίμνη» θα κατηφορίσει από τον βορρά και θα φέρει νέα διαταραχή με έντονα - ισχυρά φαινόμενα στην χώρα μας. Εκτίμηση καιρού Ελλάδας 2/7/2020.

Χαίρεται φίλες και φίλοι καλοκαιρία επικρατεί στην Μαγνησία με τον υδράργυρο να κυμαίνεται σε υψηλά και φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Τους 35-36 βαθμούς αγγίζει η μέγιστη θερμοκρασία των μεσημβρινών ωρών και με την βοήθεια του δυτικού Λίβα ανέμου η αίσθηση είναι 38-39 βαθμούς. Τώρα σας είχα ενημερώσει πως ένα νέο κύμα κακοκαιρίας ετοιμάζεται να μας επηρεάσει από τα μέσα της επόμενης επόμενης εβδομάδας με ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα. Τι εξήγηση υπάρχει όμως σε αυτή την συμπεριφορά που θα παρουσιάσει ο καιρός και γιατί;

Όπως παρατηρούμε στον παρακάτω χάρτη αερίων μαζών ένας κύκλος μια ψυχρή λίμνη όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θα κατηφορίσει από το βορρά προς το νότο με αποτέλεσμα να καταφέρει να δημιουργήσει ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα επηρεάσει μεγάλο κομμάτι της χώρας μας κυρίως της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, τα ορεινά τμήματα παρουσιάζουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πλήττονται από έντονες χαλαζοπτώσεις. Δεν αναμένεται κάποια αξιόλογη μεταβολή στην Θερμοκρασία μικρή πτώση θα παρουσιάσει 2-3 βαθμούς. 

Όσο αναφορά την Μαγνησία αναμένουμε καταιγίδες την ερχόμενη Κυριακή με το νομό μας να δίνει υποψηφιότητα και για χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα και κατά τόπους θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από ηλεκτρικές εκκενώσεις. Είναι νωρίς όμως ακόμα για να δωθεί καθαρή εικόνα και πόσω μάλλον πρόγνωση, τα στοιχεία αλλάζουν συνεχώς δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θα επηρεάσει 100% με τα μέχρι στιγμής όμως  προγνωστικά δεδομένα όλα τείνουν να μας επηρεάσει την Κυριακή.

Αυτά από εμένα πήρατε μια πρώτη εικόνα για την ερχόμενη κακοκαιρία θα επανέλθω με εκ νέου ενημέρωση για την Μαγνησία καλό υπόλοιπο της ημέρας σε όλους και σε όλες.

Με εκτίμηση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *