Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Πεδίο μάχης καταιγίδων απόψε τη νύχτα το Αιγαίο στέλνοντας μερίδες και στην Μαγνησία. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας 31/8/2022

 Αστάθεια αναμένεται στην Μαγνησία από απόψε τη νύχτα με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα θα έχουμε έμφαση και δύσκολα θα επηρεάσουν πεδινές περιοχές. Πιο συγκεκριμένα το Πήλιο και κυρίως το ανατολικό θα δέχεται βροχές και καταιγίδες από το Αιγαίο που τοπικά προς το Ν ΝΑ κομμάτι του Πηλίου θα είναι ισχυρά. Ανά διαστήματα μέχρι τα ξημερώματα θα έχουμε ανοίγματα αιθρίου καιρού αλλά τα  φαινόμενα θα ξανά σημειώνονται μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης. Στην υπόλοιπη Μαγνησία οι πιθανότητες είναι μικρές για μπόρες αλλά δεν παύουν να είναι υπαρκτές. Ένα πέρασμα απο μπόρες είναι πιθανόν  να παρατηρηθεί και στους ορεινούς όγκους της Όθρυς προς τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης. Επίσης πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε η οποία θα γίνεται αισθητή όταν σημειώνονται τα μπουρινια και οι καταιγίδες.

Ψυχρή μάζα με την μορφή ψυχρής λίμνης βρίσκεται πάνω από την χώρα μας στην ανώτερη ατμόσφαιρα και αναμένεται απόψε τη νύχτα να εισέλθει μέχρι και την κεντρική Ελλάδα. Μόλις βρεθεί στις θάλασσες του Αιγαίου θα δημιουργήσει ένα πεδίο μάχης καταιγίδων καθώς το ψυχρό ρεύμα για να λειτουργήσει θα χρειαστεί υψηλές θερμοκρασίες και επειδή φίλες και φίλοι τις βραδινές ώρες δεν έχουμε ιδιαίτερα θερμές και υψηλές θερμοκρασίες στην ξηρά για να βγάλει ηλεκτρικούς πυρήνες, θα λάβει ένα χέρι βοηθείας από τις υψηλές θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας του Αιγαίου που θα της δώσει το απαραίτητο υλικό πυροδότησης για να αναπτύξει μέτωπα καταιγίδων.

Το Πήλιο έχει τον λόγο, όσο κινούμαστε προς την δυτική Μαγνησία οι πιθανότητες θα μειώνονται.

Εκ νέου γύρο από μπόρες και καταιγίδες την Παρασκευή και πιθανόν το Σάββατο.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *