Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Νέα χειμωνιάτικη επιδείνωση με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας 6-7/3/2021.

 Ο χειμώνας επιστρέφει απο το βράδυ του Σαββάτου φέρνοντας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας με βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στα ορεινά μας αλλα και σε χαμηλά υψόμετρα της βορειοανατολικής Ελλάδας έως τα 300μ.


Στην Μαγνησία αναμένουμε βροχοπτώσεις απο αργά το βράδυ του Σαββάτου με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ενίσχυση των Ανέμων.

Σάββατο 6-3-2021.

Πιο αναλυτικά: Απο τις πρωινές ώρες θα ξεκινήσουμε με αρκετή συννεφιά όπου κατα διαστήματα θα παρουσιάζει ανοίγματα και ο ήλιος θα κάνει την εμφάνιση του. Όσο θα βαδίζουμε προς τις βραδινές ώρες ο καιρός θα καταστεί άστατος με ασθενείς βροχοπτώσεις όπου τη νύχτα θα γίνονται περισσότερες και θα εντείνονται. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά απο τα 1500μ και κατα την διάρκεια της νύχτας θα χιονίσει έως τα 800-900μ. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν προς τις πρωινές ώρες της Κυριακής αλλα θα σταματήσουν τις μεσημβρινές ώρες.

Θερμοκρασία-Άνεμοι: Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί απο 5°C έως 16°C. Οι άνεμοι θα πνέουν Β ΒΔ ασθενείς στην αρχη της ημέρας με σημαντική ενίσχυση τις βραδινές ωρες στα 5-6 μποφόρ απο ΒΑ διευθύνσεις.

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να μας απασχολήσει απο την Αδριατική θάλασσα την Τετάρτη δίνοντας μεγαλύτερες και πιο αξιόλογες μερίδες φαινομένων στην χώρα μας με πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της κεντροβόρειας Ελλάδας. Κάτι που αξίζει να σημειωθεί είναι η διαμάχη που θα γίνει μεταξύ του ψύχους και του υποτροπικού θερμού τομέα, το αποτέλεσμα αυτης της μάχης θα φέρει ισχυρά φαινόμενα και φυσικά αυτό προέρχεται απο το γνωστό + - που όλοι μας γνωρίζουμε!

Όπως δείχνουν τα στοιχεία στους δείκτες κυκλοφορίας των μοντέλων, ο χειμώνας θα φλερτάρει συχνά την άνοιξη και μάλιστα υπάρχουν ενδείξεις να έχουμε μια εκ νέου οργάνωση έντονου ψύχους στις πύλες της Σκανδιναβίας το διάστημα 12-13 και φαίνεται πως θα κόβει βόλτες πάνω απο τα βαλκάνια απειλητικά. Η χώρα μας βάζει υποψηφιότητα για σημαντική κατάβαση ψύχους 15-16 του μηνός που θα μπορούσε να τιμήσει κατα γράμμα έναν παλουκοκάφτη Μάρτη.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *