Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Η «ΜΗΔΕΙΑ» φέρνει χιονόπτωσεις και στα πεδινά παραθαλάσσια. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας 13-14/2/2021.

 Η κακοκαιρία «Μήδεια» βρίσκεται σε εξέλιξη απο νωρίς το πρωί με τα μέτριας έντασης φαινόμενα. Τις επόμενες ώρες θα έχουμε πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά με τοπικά έντονες βροχοπτώσεις στα παραθαλάσσια τμήματα ενώ σε πεδιάδες θα σημειωθεί ελαφριά χιονόπτωση προς τις βραδινές ώρες.


Πάμε να δούμε αναλυτικά την όλη εξέλιξη των επόμενων ωρών.

Σάββατο 13/2

Πιο αναλυτικά: απο το μεσημέρι και μετέπειτα θα έχουμε χιονοπτώσεις κατα διαστήματα πυκνές έως και τα 200-300μ υψόμετρο. στα πεδινά μας θα περιορίζεται βροχή η χιονόνερο. Προς τις βραδινές ώρες σιγά σιγά θα το γυρίσει σε χιόνι και σε πεδινά τμήματα όχι ομως στα παραθαλάσσια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση με την μέγιστη των μεσημβρινών ωρών να μην ξεπερνάει τους 4-6 βαθμούς κελσίου. Ενίσχυση των ανέμων περιμένουμε προς τις αργά ώρες το μεσημέρι απο βορειοανατολικές διευθύνσεις στα 4-5 μποφόρ.

Κυριακή 14/2

Καλή υποστήριξη ψύχους φαίνεται να έχουμε απο νωρίς το πρωί της Κυριακής στα 850 hpa με αποτέλεσμα να έχουμε και στα παραθαλάσσια τμήματα συμπεριλαμβανόμενης και της πόλης μας χίονι.

Πιο αναλυτικά: Απο τις πρωινές ώρες θα έχουμε πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και μέτριας έντασης χιονοπτώσεων στα πεδινά παραθαλάσσια με τον ίδιο ρυθμό μέχρι και το απόγευμα, Τις βραδινές ώρες θα υπάρξει μια θετική σύγκλιση των ανέμων φέρνοντας πιο υγρές μάζες στην ατμόσφαιρα δίνοντας πυκνές χιονοπτώσεις και στα πεδινά μας. Η θερμοκρασία στα 1500μ υψόμετρο εκείνες τις ώρες θα είναι ιδανική για να υπάρξει και χιονόστρωση σε μηδενικό υψόμετρο. Τα φαινόμενα προς τη νύχτα θα κοπάσουν όμως δεν θα σταματήσουν μέχρι και νωρίς το πρωί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο -1 έως 0 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί απο την αρχή της ημέρας στα 6 μποφόρ απο βορειοανατολικές διευθύνσεις ενώ προς το απόγευμα θα υπάρξει εξασθένηση στα 2-3 μποφόρ με στροφή απο βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις στα πεδινά.

Η σύγκλιση για την οποία μιλάμε έχει να κάνει με διάφορες κατευθύνσεις ανέμων, τις βραδινές ώρες της Κυριακής το ΒΑ ρεύμα θα συνεχίσει στο πήλιο όμως στα πεδινά μας θα στραφεί σε Β ΒΔ με αποτέλεσμα να έχουμε πιο έντονη μεταφορά ψύχους και πιο αυξημένα ποσά υγρασίας ικανά για να δώσουν πυκνές χιονοπτώσεις και στην πόλη του Βόλου.

Όσο αναφορά τα ύψη χιονόστρωσης. Το πήλιο και η Όθρυς θα δεχθούν σημαντικά εκατοστά χιονιού που δεν αποκλείεται κυρίως στο βόρειο και ανατολικό να δούμε 40-50 εκ.

Στα πεδινά το ύψος χιονιού ενδεικτικά θα είναι 5-10 εκ.

Παγετός θα σημειωθεί απο τη νύχτα της Δευτέρας με παρατεταμένη διάρκεια ώς τα τέλη της εβδομάδας με περαιτέρω πτώσεις.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *