Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Έντονος Χιονιάς ξανά έρχεται στην Μαγνησία και στις Σποράδες απόψε. Πρόγνωση 7/2/2023

 Εκ νέου γύρο χιονοπτώσεων θα  έχουμε στην Μαγνησία και τις Σποράδες από απόψε την νύχτα έως τα πεδινά - παραθαλάσσια τμήματα. 

Ιδιαίτερα πυκνές θα πρέπει να είναι οι χιονοπτώσεις στην πόλη του Βόλου κατά την διάρκεια της νύχτας καθώς τη νύχτα για ένα διάστημα θα συμβεί μια σημαντική σύγκλιση ρευμάτων με ΒΔ τον  στον Βόλο και τον ΒΑ στο Πήλιο να παλεύουν με αποτέλεσμα να καταφέρει μια ασταθή ψυχρή - υγρή μάζα να εγκλωβίστεί βόρεια του Πηλίου. Επίσης υποστήριξη δυναμικής θα δέχεται από την τροπόσφαιρα όπου θα βρίσκεται ψυχρός χείμαρρος στους -30°C -33°C με αποτέλεσμα να σημειώνονται πυκνές χιονοπτώσεις στον Βόλο όπως και στην δυτική πλευρά του Πηλίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στην υπόλοιπη Μαγνησία - πεδινή με τα τελευταία στοιχεία να δίνουν πιο παροδικά φαινόμενα κυρίως για τα δυτικά τμήματα. Στις Σποράδες οι χιονοπτώσεις θα είναι με την μορφή μπόρας με λίγο πιο έντονες στην Σκιάθο.

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχίσουν μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης και σιγά σιγά θα παρουσιάσουν εξασθένηση σταδιακά. Στα λευκά θα ντυθούν τα πεδινά μας μέχρι τα ξημερώματα με ενδεικτικά 5-10εκ ίσως και παραπάνω για τον Βόλο και 15-25+ όσο ανεβαίνουμε υψόμετρο. 

Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα καθόλη την διάρκεια της ημέρας και δεν αναμένεται στα πεδινά της Μαγνησίας να ξεπεράσει τους 2-3°C  και τους 5-6°C στις Σποράδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ στη αρχή της ημέρας στα 3-4 μποφόρ ενώ προς το τέλος θα στραφούν σε ΒΑ διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν. Στο Αιγαίο καθόλη την διάρκεια θα πνέει ισχυρό ΒΑ ρεύμα στα 5-7 μποφόρ.

Αυτή ήταν η ενημέρωση ο χιονιάς στην Μαγνησία θα συνεχίσει μέχρι και το Σαββατοκύριακο. Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες θα τα ξανά πούμε σύντομα.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *