Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Σημαντική επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο με ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας 20-21/3/2021.

 Χαίρεται φίλες και φίλοι, σημαντικό κύμα κακοκαιρίας θα απασχολήσει την περιοχή μας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με κατα διαστήματα ισχυρών βροχοπτώσεων αλλα και πυκνών χιονοπτώσεων στα ορεινά μας. Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να κινηθεί προς την χώρα μας απο την δυτική Ευρώπη κουβαλώντας στην πλάτη του μεγάλα ποσά υγρασίας που θα μεταφραστούν σε πολλά λίτρα νερού, ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στις περιοχές της Θεσσαλίας που δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τα 70-80mm νερού ενδεικτικά, επίσης πολύ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τμήματα, όσοι επιχειρήσετε να κινηθείτε στον ορεινό όγκο να έχετε μαζί σας απαραιτήτως αντιολισθητικές αλυσίδες.

 Πάμε να δούμε αναλυτικά την όλη μας καιρική εξέλιξη για την περιοχή μας.

Πιο αναλυτικά: Απο τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα έχουμε άστατο καιρό ξεκινώντας αρχικά με ασθενείς βροχοπτώσεις όπου όλο ένα και περισσότερο θα εντείνονται σημαντικά κυρίως στο βόρειο Πήλιο, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά μας απο τα 1200μ και πάνω και όσο θα βαδίζουμε προς τις μεσημβρινές ώρες θα είναι αρκετά πυκνές. Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί τις μεσημβρινές ώρες σε όλη την Μαγνησία καθώς εκείνο το διάστημα περιμένουμε τα πιο έντονα φαινόμενα, απο το απόγευμα και μετέπειτα θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων και θα σημειώνονται με πιο μειωμένη ένταση.

Θερμοκρασία-Άνεμοι: Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί απο 5°C έως 10°C, οι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση προς το μεσημέρι στα 4-5 μποφόρ απο ΒΔ διευθύνσεις.

Θα συνεχιστούν και την Κυριακή τα φαινόμενα και θα δώσουν έμφαση κυρίως στο βόρειο Πήλιο με κατα διαστήματα και κατα τόπους έντονες βροχοπτώσεις. Το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η απότομη άνοδο της θερμοκρασίας καθώς φίλες και φίλοι μια θερμή γλώσσα θα απλωθεί μέχρι και την κεντρική Ελλάδα απο την Αφρική με την πιο έντονη αίσθηση αυτής να είναι στην Κρήτη όπου δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τους 26 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία. 

Πολλά λίτρα νερού αναμένουμε στο Νομό μας πάνω απο 60-70mm νερού ενδεικτικά, 

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επόμενη εβδομάδα στις αρχές της με τις ενδείξεις μου για πιο αξιόλογη κατάβαση ψύχους να επαληθεύεται, το διάστημα 23-24 πολλά σενάρια μας φέρνουν νέα ψυχρή εισβολή χειμωνιάτικου τύπου δίνοντας χιονοπτώσεις ακομα και σε πεδινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, απο 13 Μαρτίου είχα δώσει μια πιθανότητα στον χειμώνα να μας δείξει τι αντοχές του έχουν απομείνει, απο ότι φαίνεται είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει έρχεται για να δώσει τον καλύτερο του εαυτό με τον Μάρτη να βγάζει απο μέσα του έναν παλουκοκάφτη εαυτό.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *