Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Έρχεται καιρική περίοδο αλλεπάλληλων διαταραχών στην χώρα μας. Εκτίμηση καιρού Ελλάδας 3/6/2021.

 Καλό μήνα φίλες και φίλοι, βρισκόμαστε πλέον στον πρώτο καλοκαιρινό μήνα και σίγουρα αυτό που θέλουμε να μάθουμε είναι τι καιρός θα τον συνοδεύσει. Στην εκτίμηση που είχα βγάλει 25 Μαΐου σας ανέφερα στο κλείσιμο πως το πρώτο 10 ήμερο του Ιούνη φαίνεται να κυλάει με δροσερό και ασταθή καιρό, οι ενδείξεις μου βαδίζουν σε σωστά μονοπάτια για την επιτυχία πρόβλεψης, καθώς η καιρική διάταξη απο τις 7-8 του μηνός και μετέπειτα θα περιέχει μια περίοδο αλλεπάλληλων διαταραχών στην χώρα μας. Περίμενα λίγες ημέρες να περάσουν απο την αρχική μου εκτίμηση για να εξετάσω τα μοντέλα και τα υποσενάρια τους ετσι ώστε να βγάλω ένα συμπέρασμα και να μπορέσω με ασφάλεια να σας ενημερώσω.


Αρχικά θα ξεκινήσουμε με τον καιρό των επόμενων ημερών έως και το Σαββατοκύριακο, το κύριο χαρακτηριστικό των συνθηκών θα είναι η δροσερή ατμόσφαιρα αλλα και ο ήλιος που θα είναι κυρίαρχος καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας με λίγες αυξημένες νεφώσεις να παίζουν κρύφτο μαζί του. Απο την Δευτέρα θα ξεκινήσουν να αναπτύσσονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες αρχικά απο την Θεσσαλία και βορειότερα και σιγά σιγά προς την Τρίτη θα έχουμε μετατόπιση των φαινομένων και στην νότια Ελλάδα. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για υψηλή ραγδαιότητα των φαινομένων στην Θράκη τοπικού χαρακτήρα όπως και στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Εν συνεχεία αν όλα τα σενάρια τις επόμενες ημέρες εξακολουθήσουν να επιμένουν τότε θα μιλάμε για μια τροχιά βροχοπτώσεων μέχρι και τις 15 του μηνός τουλάχιστον. Χιονοπτώσεις θα πέσουν στις βουνοκορφές άνω των 2000μ υψόμετρο στον Όλυμπο και στην Πίνδο, οι άνεμοι θα πνέουν απο Β ΒΔ διευθύνσεις χωρίς να προκαλέσουν προβλήματα με τα μποφόρ να είναι στα 6-7 τοπικά στο ιόνιο και πιο ασθενείς στο Αιγαίο.

Ποια όμως είναι η εξήγηση αυτής της ατμοσφαιρικής ανωμαλίας εν μέσω καλοκαιριού;;... μια δροσερή αέρια μάζα έχει ξεχυθεί απο την Ρωσία προς το νότο εμποδίζοντας τις καμήλες της Αφρικής να κυριαρχήσουν στην εποχή τους για την Ευρώπη, όσο κόβει βόλτες αυτή η μάζα δεν θα σταματάει να δημιουργεί αστάθειες ισχυρών φαινομένων καθώς βρίσκεται σε θερμό κλίμα με αποτέλεσμα να γεννάει θερμικές διαταραχές είτε αποτελούνται απο εξπρές συστήματα είτε αποτελούνται απο βαρομετρικά χαμηλά.

Αυτή ήταν η ενημέρωση μου για την μετεοπορεία μας θα επιστρέψω για να δούμε αν η Μαγνησία καταφέρει να γευτεί μερίδες των συστημάτων που σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία περιμένουμε, καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλους και σε όλες.

Με εκτίμηση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *