Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας και όλης της επικράτειας για Τετάρτη. 23/9/2020.

 Σε μια τροχιά βροχοπτώσεων αναμένεται να μπει η χώρα μας με παρελάσεις συστημάτων και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Αρχικά αύριο ο καιρός θα είναι άστατος στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδας κυρίως της δυτικής και κεντρικής με βροχές και τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις. Αυτό αφορά κυρίως την δυτική Ελλάδα, την ήπειρο, νησιά του Ιονίου, Θεσσαλία κυρίως η δυτική και βορειοδυτική Πελοπόννησο. Το σημαντικό κομμάτι των φαινομένων θα περιορίζεται τις βραδινές ώρες και δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν στην διάρκεια των φαινομένων χαλαζοπτώσεις. Θα χρειαστεί προσοχή φίλες και φίλοι διότι πολλές περιοχές που έπληξε ο Ιανός τα εδάφη έχουν κορεστεί με αποτέλεσμα τα πλημμυρικά φαινόμενα να έχουν αυξημένη πιθανότητα να δημιουργηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Λίγες βροχές θα σημειωθούν και στην Μαγνησία με το νομό μας να παρουσιάζει μεγαλύτερη πιθανότητα όχι όμως κάτι το σημαντικό.

Πιο αναλυτικά: Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης θα ξεκινήσουμε με νεφοσκεπή καιρό και ανά διαστήματα ηλιοφάνειας. Από το μεσημέρι και μετέπειτα θα έχουμε περισσότερη συμμετοχή νεφώσεων και δεν αποκλείεται να έχουμε ένα πέρασμα από τοπικές μπόρες στα πεδινά τμήματα. Στα ορεινά και ημιορεινά θα έχουμε βροχοπτωσεις και τοπικές καταιγίδες, όπως προαναφερω φίλες και φίλοι το έδαφος έχει κορεστεί από το πέρας του κυκλώνα και θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο οδικό δίκτυο κυρίως και στις μετακινήσεις οι πεζοί, διότι η πιθανότητα τοπικών πλημμυρών θα είναι αυξημένη. 

Θερμοκρασία - Άνεμοι: Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14°C έως 27°C. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί στην αρχή της ημέρας με στροφή σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις προς τις βραδινές ώρες στα 2-3 μποφόρ.  

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και την Πέμπτη στις προαναφερθείσες περιοχές και θα υπάρξει γρήγορη εξασθένηση και βελτίωση  προς αργά των απογευματινών ωρών από τα δυτικά και σιγά σιγά και προς τα ανατολικά. Την Παρασκευή θα παρουσιάσει βελτίωση ο καιρός όμως από το Σαββατοκύριακο νέα διαταραχή θα μας επηρεάσει από τις χώρες των Βαλκανίων φέρνοντας έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Περί αυτού του θέματος θα μιλήσουμε και τις επόμενες ημέρες πιο αναλυτικά.

Αυτά από εμένα αύριο πάλι φίλες και φίλοι καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.





Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *