Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Έρχεται η «ΜΗΔΕΙΑ» με άγριες χειμωνιάτικες διαθέσεις. Εκτίμηση καιρού Ελλάδας 10/2/2021

 Ο χειμώνας επιστρέφει δριμύτερος απο το ερχόμενο σαββατοκύριακο στην χώρα μας με ισχυρό ψύχος και πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά παραθαλάσσια τμήματα.

Η χειμωνιάτικη μας μετεοκουζίνα ετοιμάζει νέο μενού κατάβασης ψύχους με συνοδεία απο χιονοχαμηλά. Πιο συγκεκριμένα στις αρχές φλεβάρη είχαμε εκ νέου οργάνωση ψύχους στην βορειοανατολική Ευρώπη το οποίο είναι σημαντικής πολικής προέλευσης. απο την παρασκευή και μετέπειτα θα ξεκινήσει την πορεία της αυτή η μπάλα ψύχους κατηφορίζοντας μέχρι και την χώρα μας φθάνοντας τα κράσπεδα της μέχρι και την βόρεια Αφρική. Η συμφωνία στο να μας επηρεάσει το ψύχος έρχεται απο τον ''Ω'' εμποδιστή ένα ''βουνό'' αντικυκλωνικής υψηλής πίεσης που θα σχηματιστεί στην δυτική και βορειοδυτική Ευρώπη με ύψωμα ως την Σκανδιναβία. Πέραν του ψύχους φίλες και φίλοι κυκλογένεση ενός βαρομετρικού χαμηλού θα έχουμε στον κόλπο της Γένοβας με ανατολική κίνηση προς την χώρα μας. Καθώς εισβάλει στον Ελλαδικό μας χώρο θα έρθει αντιμέτωπο με το ισχυρό ψύχος που θα επικρατεί και θα δώσει πυκνές χιονοπτώσεις σε μεγάλο κομμάτι της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας ακόμα και σε πεδινά τμήματα όπως και στα νησιά του αιγαίου. Επίσης ακολουθεί νέο σύστημα απο την Δευτέρα εξίσου δυναμικό με διαφορετική κατέυθηνση δίνοντας χιονοπτώσεις και στα παραθαλάσσια τμήματα.

Παρακάτω ακολουθούν 2 σενάρια για την πιθανή πορεία που θα πάρουν τα δύο συστήματα.

Η πιο πιθανή πορεία που φαίνεται να παίρνει το πρώτο κύμα κακοκαιρίας είναι απο το νότιο ιόνιο διασχίζοντας την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες φθάνοντας μέχρι την ρόδο. Το δεύτερο κύμα θα κινηθεί νότια της Σικελίας με περιστρεφόμενη κίνηση ανάμεσα απο την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Ένα είναι το σίγουρο πως όσο περπατάει ένα χαμηλό πάνω σε θερμές θάλασσες θα τροφοδοτεί το σώμα του με μεγάλα ποσά υγρασίας με αποτέλεσμα όπου σταθεί να δίνει ισχυρά φαινόμενα πολύωρης διάρκειας.

Όσο αναφορά την Μαγνησία αναμένουμε μεγάλα ύψη χιονιού στα ημιορεινά και ορεινά μας. Ο βόλος φαινόταν να παίζει με χιονόνερο και εναλλαγές χιονιού λόγο ΒΑ ρεύματος, όμως όλα δείχνουν πώς θα έχουμε στροφή σε ΒΔ ρεύμα τις ιδανικές ώρες των φαινομένων και δυναμικής ψύχους στα ορεινά και καλή υποστήριξη στα 500hpa με αποτέλεσμα η πόλη να δέχεται πυκνές χιονοπτώσεις παρατεταμένης διάρκειας όπως και στην υπόλοιπη πεδινή Μαγνησία.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων το παραπάνω σενάριο μεταφράζεται σε εκτίμηση και οχι σε πρόγνωση διότι όπως σας έχω προαναφέρει η κίνηση των συστημάτων δεν έχει αποτυπωθεί στα προγνωστικά μοντέλα σίγουρης ανάλυσης. πιο καθαρή εικόνα θα έχουμε αύριο και τότε θα μπορέσουμε να δώσουμε ασφαλή ενημέρωση για την Μαγνησία.

Ανησυχία παρουσιάζει το γεγονός να έχουμε εγκλωβισμό ψύχους για μία εβδομάδα, πρέπει να λάβετε μέτρα αυτοπροστασίας διότι έρχεται ολικός και ισχυρός παγετός με σφοδρό κύμα χιονοπτώσεων!

Με εκτίμηση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Τζανιδάκης Μάριος.

Σύντομο πέρασμα απο καταιγίδες. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας Πέμπτη 11/2/2021.

Νέες βροχές θα απασχολήσουν την περιοχή μας αύριο χωρίς όμως κάτι το αξιόλογο.

Πιο αναλυτικά: Τις πρωινές ώρες θα ξεκινήσουμε με αίθριο καιρό με την ηλιοφάνεια να είναι κυρίαρχος. Απο το μεσημέρι και μετέπειτα θα έχουμε ανάπτυξη νεφώσεων όπου θα πυκνώνουν ολο ένα και περισσότερο, βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται με αυξημένη πιθανότητα για εμφάνιση ηλεκτρικών εκκενώσεων. Ο καιρός θα παρουσιάσει γρήγορη βελτίωση προς τις απογευματινές ώρες με την συννεφιά να διαλύεται σταδιακά.

Θερμοκρασία - Άνεμοι: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 10°C έως 15°C. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς στα 2-3 μποφόρ στην αρχή της ημέρας και προς το μεσημέρι θα έχουμε στροφή σε δυτικούς με ενίσχυση στα 4-5 μποφόρ.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Τζανιδάκης Μάριος.




Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *