Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Ο χορός των καταιγίδων το ερχόμενο διήμερο. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας 11/6/2021

 Χαίρεται φίλε και φίλοι συνεχίζεται η αστάθεια την Παρασκευή και το Σάββατο στην Μαγνησία με τις καταιγίδες να πηγαίνουν και να έρχονται κυρίως στον ορεινό και ημιορεινό όγκο. Όπως έχετε παρατηρήσει αυτη η εβδομάδα είναι αρκετά βροχερή με ασταμάτητες ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. 

Η αιτία αυτής της αστάθειας και η εμμονή των ασταμάτητων καταιγίδων στην χώρα μας είναι μια ελαφρός ψυχρή αέρια μάζα που έχει καλύψει όλη την Ευρώπη με εξαίρεση την δυτική και ΒΔ όπου εκεί παρατηρούνται καλοκαιρινές συνθήκες. Η επίσκεψη λοιπόν της μάζας φέρνει αναταραχές στην ατμόσφαιρα καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη σε θερμό κλίμα, κυρίως όταν ο καυτός  ήλιος βρίσκει το ελεύθερο να κυριαρχεί τότε δημιουργούνται αλλεπάλληλα καταιγιδοφόρα νέφη που κουβαλάνε ισχυρές βροχοπτώσεις με συνοδεία χαλαζιού και ριπαίων ανέμων. Επίσης κάτι που αξίζει να σημειωθεί είναι πως τις θερμές ώρες της ημέρας παρατηρούνται τα φαινόμενα αυτές τις μέρες που διανύσαμε και πιο συγκεκριμένα τις απογευματινές ώρες. Έχουμε ξανά αναφέρει πως όταν έχουμε ψυχρότερες αέριες μάζες στα στρώματα της ανώτερης ατμόσφαιρας και υψηλές θερμοκρασίες στην κατώτερη το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό φαινομενικά με τις νεφώσεις ονόματι (σωρειτομελανίες) να εμφανίζονται όπως τα μανιτάρια στο δάσος. 

Πάμε να δούμε αναλυτικά την όλη καιρική εξέλιξη για την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά: Τις πρωινές ώρες ο καιρός θα ξεκινήσει με πιο ήρεμες συνθήκες, αυξημένες νεφώσεις θα επικρατούν με τον ήλιο να κάνει τις εμφανίσεις του σταδιακά. Από το μεσημέρι και μετέπειτα θα ξεκινήσουν να πυκνώνουν τα νέφη όλο ένα και περισσότερο και σύντομα θα υπάρξουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Αρχικά να αναφέρω πως οι καταιγίδες θα απασχολούν τα ορεινά μας και σιγά σιγά όσο θα βαδίζουμε προς τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα επεκταθούν και στα πεδινά τμήματα. Αυξημένες πιθανότητες παρουσιάζουν οι παράκτιες περιοχές να δεχθούν και χαλαζοπτώσεις.

Θερμοκρασία - Άνεμοι: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20°C έως 25°C. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς με Β ΒΔ διευθύνσεις στην αρχή της ημέρας με στροφή σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις με μικρή ενίσχυση.

Το Σάββατο θα έχουμε εκ νέου γύρο καταιγίδων  όμως από την Κυριακή και μετέπειτα θα βελτιωθεί ο καιρός και θα έχουμε μετατόπιση των θερμών αερίων μαζών από την δυτική Ευρώπη προς την χώρα μας. Θα τα ξανά πούμε αύριο φίλες και φίλοι πιο αναλυτικά καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *