Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Σημαντική επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 26/8/2021

 Χαίρεται φίλες και φίλοι βρισκόμαστε σε μια άκρως ενδιαφέρουσα καιρική περίοδο τόσο στην χώρα μας και άλλο τόσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπως έχετε ενημερωθεί ξεκινάει μια μάχη με έναν ασταμάτητο στόλο σφοδρών καταιγίδων στην κεντρική Ευρώπη, η αιτία αυτής της ατμοσφαιρικής ανωμαλίας είναι η κατάβαση ψυχρής λίμνης πάνω από την Γηραιά Ήπειρο προς την κεντρική Ευρώπη με στροβιλιζόμενη κίνηση. Το αποτέλεσμα που θα φέρει θα είναι πραγματικά εκρηκτικό στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας δημιουργώντας  επικίνδυνες συνθήκες διότι δεν θα σταματάει να γεννάει ισχυρά διαδοχικά συστήματα κακοκαιριών με μεγάλο φορτίο υγρασίας μέχρι και τις 31 Αυγούστου στις χώρες που αναφέραμε εχθές. 

Όσο αναφορά για την χώρα μας τώρα, δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα αντιθέτως ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό από την Αδριατική θάλασσα το οποίο έρχεται με πολύ άγριες διαθέσεις.

Πιο αναλυτικά: Το πρωινό της Πέμπτης θα κυλήσει με καλές συνθήκες ηλιοφάνεια θα επικρατεί παντού, γρήγορα όμως θα προσεγγίσουν τα νησιά του Ιονίου πυκνές νεφώσεις οι οποίες θα υποδηλώνουν συνθήκες αστάθειας, αυξημένη πιθανότητα υπάρχει για μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Το χαμηλό θα κινείται με αργούς ρυθμούς και θα φθάσει στις ακτές της δυτικής Ελλάδας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις προαναφερθείσες ώρες στην δυτική Ελλάδα με πολύ ισχυρές καταιγίδες συνοδευόμενες από έντονες χαλαζοπτώσεις πιθανόν μεγάλου μεγέθους. Κυρίως στα νησιά του Ιονίου θα χρειαστεί ιδιαίτερή προσοχή και πιο συγκεκριμένα ( Κέρκυρα…Παξοί) διότι η αργή κίνηση του συστήματος μέχρι να πατήσει στην ξηρά και να εξασθενήσει, θα κολυμπάει στο Ιόνιο πέλαγος και θα ενισχύει το σώμα του συνεχώς με πολλά ποσά υγρασίας όπου θα τα εναποθέσει υπό την σκιάν υψηλών θερμοκρασιών κάτι που είναι επικίνδυνο. Επίσης τοπικά ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται και για την Μακεδονία προς τις βραδινές ώρες και τοπικές μπόρες στην Θεσσαλία εκτός της ανατολικής. Μικρή αλλά υπαρκτή είναι η πιθανότητα για ένα πέρασμα από μπόρες στην Θράκη και στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου αργά τη νύχτα.

Θερμοκρασία - Άνεμοι: 


Μακεδονία - Θράκη

24-30°C.


Θεσσαλία

Στο εσωτερικό 25-37°C και στα παράλια 23-30°C.


Ήπειρος

21-29°C.


Στερεά Ελλάδα

25°C - 34-38°C.


Εύβοια

24-31°C.


Αττική

26-35°C.


Πελοπόννησος

22-32°C.


Νησιά Ιονίου & Νησιά Αιγαίου

24-28°C.


Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς στην αρχή της ημέρας στο Ιόνιο και στο Τέλος θα παρουσιάσουν ενίσχυση 3-4 μποφόρ, ( εκτός πρόβλεψης μοντέλων, υπάρχει ένα ενδεχόμενο οι άνεμοι να είναι ισχυροί θυελλώδεις την ώρα που θα κάνει Μπασιμο η κακοκαιρία. Στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας με ενίσχυση προς το τέλος στα 4-5 μποφόρ.

Πολλοί μετεωρολόγοι βγήκαν και είπαν λίγες μέρες πριν πως η χώρα μας μέχρι τέλος του μηνός θα απολαμβάνει ζέστη και ανομβρία με τοπικές μπόρες στην βόρεια Ελλάδα, πραγματικά λυπάμαι γιατί κάποιοι νομίζουν πως η πρόβλεψη καιρού βγαίνει μόνο από έναν χάρτη ασχέτως αν πρέπει να κοιτάξουμε 30 + χάρτες που υποστηρίζουν τα μοντέλα και να βγάλουμε το τελικό αποτέλεσμα με βάση την πλειοψηφία και την εικόνα που μας δείχνουν.

 Στα δικά μας τώρα...Σοβαρές πλημμύρες είναι πιθανόν να παρατηρηθούν στην δυτική Ελλάδα δέουσα προσοχή σε Κέρκυρα και Παξοί, το σύστημα θα βρίσκεται μεταξύ κεντρικής Ιταλίας και Αλβανίας με αποτέλεσμα τα πιο ισχυρά φαινόμενα που θα περιέχει να καταφέρνει να τα εναποθέτει στο βόρειο Ιόνιο όπως και στην βορειοδυτική Ελλάδα. Συνεχίζεται η αστάθεια και την Παρασκευή και πολύ πιθανόν να μας έρθουν "αγκαζέ" εκ νέου συστήματα και το Σαββατοκύριακο. Θα σας ενημερώσω και αύριο πιο αναλυτικά καλό βράδυ σε όλους και σε όλες. 

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.






Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *