Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά μας το Σάββατο.

 Ψυχρό μέτωπο θα κατέλθει από τα Βαλκάνια προς την χώρα μας και θα δώσει σε μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με ισχυρούς θυελλώδεις Βοριάδες. Μαζί με την έλευση των φαινομένων θα σημειωθεί Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας όμως το σύστημα φίλες και φίλοι θα είναι αστραπιαίο και προς το μεσημέρι θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση.

Στην Μαγνησία περιμένουμε ασθενείς βροχοπτώσεις από απόψε τη νύχτα ενώ από τα 1500μ και πάνω θα χιονίζει ασθενώς έως μέτριας έντασης. Προς τα ξημερώματα τώρα θα έχουμε επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις από τα 1200-1300μ και πάνω ακόμη και με την μορφή μπόρας.

 Η ψυχρή μάζα στα 850hpa (ορεινή μάζα 1500μ) θα βρίσκεται αύριο στους 2-3 βαθμούς όμως η ψυχρή εισβολή στην μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα στους -25°C και μαζί με τους ισχυρούς θυελλώδεις βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους θα καταφέρουν να ενισχύσουν αλλά και να σπρώξουν τις ψυχρές μάζες και κάτω από τα 1500μ διαφορετικά αν δεν είχαμε αυτούς τους παράγοντες οι χιονοπτώσεις θα ήταν μόνο από τα 1500μ και πάνω. 

Επίσης να αναφέρω και κάτι ακόμη που αξίζει να σημειωθεί, αν αύριο είχαμε -5°C στα 1500μ θα χιόνιζε μέχρι την θάλασσα και αυτό φίλες και φίλοι προέρχεται καθώς όταν έχουμε συγκιλισεις ανέμων από τον κάμπο της Θεσσαλίας με ισχυρό ΒΔ άνεμο να εισέρχεται στην θάλασσα που περιέχουν υψηλές θερμοκρασίες, φέρνει το ψύχος στην επιφάνεια της θάλασσας πιο γρήγορα από το προβλεπόμενο με αποτέλεσμα να καταφέρνει να χιονίζει μέχρι τον Βόλο κάτι που είχαμε δει το 2019 3-4 Γενάρη. Όμως για λίγους βαθμούς δεν θα καταφέρει να χιονίσει κάτω απο τα ορεινά μας.

Πρόσκαιρες βροχές οι μπόρες περιμένουμε και στις Σποράδες με γρήγορη βελτίωση σταδιακά όπως και στην Μαγνησία. 

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε από τις πρώτες πρωινές ώρες με τον υδράργυρο στα πεδινά της Μαγνησίας να κυμαίνεται από 7°C έως 14°C με ισχυρό ΒΔ ρεύμα καθόλη της διάρκεια της ημέρας στα 4-5 μποφόρ ενώ στο Πήλιο θα φθάνει και τα 6-7 τοπικά. Στις Σποράδες η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10°C έως 16°C και οι άνεμοι θα πνέουν Β ΒΔ ισχυροί θυελλώδεις στα 8-9 μποφόρ.

Αυτή ήταν η ενημέρωση καλό βράδυ σε όλους και σε όλες και καλό Σαββατοκύριακο. 

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος τζανιδακης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *