Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Κακοκαιρία έπεται μετά τις 20 του μηνός με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - χαλαζοπτώσεις. Εκτίμηση καιρού Ελλάδας 14/5/2020.

Χαίρεται φίλες και φίλοι, ασυνήθιστο κύμα ζέστης για την εποχή μας έχει επηρεάσει και ετοιμάζεται να ανεβάσει την θερμοκρασία κοντά στους 40°C. Μετά από αυτόν τον καύσωνα μας περιμένει στην γωνία νέα ψυχρή μάζα και μας κλείνει το μάτι. Πιο συγκεκριμένα ένα ψυχρό ρεύμα θα περπατήσει νοτιότερα από τις πύλες του βορρά της Ευρώπης με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί διαμάχη ανάμεσα στις θερμές και ψυχρές μάζες. Όλα δείχνουν πως η ψυχρή μάζα έχει περισσότερες δυνάμεις και θα βγεί νικητής. Τα προγνωστικά μοντέλα δώσανε σήμα και ενδιαφέρον εικόνες τωρινές για μετά τις 20 του μηνός. Νέα μεταβολή του καιρού αναμένεται με βροχοπτώσεις, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις κυρίως σε ορεινές περιοχές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Δεν αποκλείεται να πέσουν και χιονοπτώσεις πάνω από τα 1600μ. Σίγουρα φίλες και φίλοι δεν θα φανεί περίεργο να δούμε αυτή την συμπεριφορά μετέπειτα διότι όταν επικρατεί ένας αντικυκλώνας και μάλιστα με ενισχυμένο έντονο θερμό τείχος η συνέχεια και η πορεία του καιρού δεν θα είναι καθόλου ήσυχη συνεχώς θα υπάρχουν ατμοσφαιρικές διαταραχές με συστήματα βαρομετρικών χαμηλών. 

Για οτιδήποτε νεότερο υπάρξει θα σας ενημερώσω πήρατε μια πρώτη γεύση για την τάση της μετεοπορείας μας καλό τριήμερο σας εύχομαι και καλά μπάνια μπορώ να πω διότι ο υδράργυρος ετοιμάζεται να χτυπήσει κόκκινο με 39 και 40 βαθμούς κελσίου.

Εκτίμηση καιρού: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας Παρασκευή 15/5/2020.

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας Παρασκευή 15 Μαϊου.

Συνθήκες καιρού: αίθριος καιρός προβλέπεται γι' αύριο με ηλιοφάνεια και αραιές συννεφιές κατά διαστήματα μέσα στην ημέρα. Επίσης θα έχουμε μεταφορά αφρικάνικης σκόνης στην ατμόσφαιρα η οποία θα είναι σε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης. 

Θερμοκρασία - Άνεμοι: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23°C έως 36°C και 37°C τοπικά.  Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς στα 2 μποφόρ.

Αυτά από εμένα φίλες και φίλοι αύριο πάλι καλό μεσημέρι σε όλους και σε όλες και καλή συνέχεια σε ότι κάνετε.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *