Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Βροχές και καταιγίδες έχει το μενού της Κυριακής. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας 24/10/2021.

 Αστάθεια αναμένουμε γι' αύριο στην Μαγνησία με βροχές και καταιγιδες όπου οι οποίες θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα και μεγάλη διάρκεια. Πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή προς το απόγευμα της Κυριακής.

Πιο αναλυτικά: Τις πρωινές ώρες της Κυριακής ο καιρός θα είναι μουντός με αυξημένη νέφωση με μικρή πιθανότητα να δώσει ένα ψιλόβροχο. Από το μεσημέρι και μετέπειτα η νέφωση θα πυκνώσει και θα αρχίσει να μας δίνει βροχοπτώσεις και καταιγίδες τοπικά έντονες, κατά διαστήματα τα φαινόμενα φαίνεται να επιβιώνουν μέχρι και αργά τη νύχτα προς ξημερώματα Δευτέρας. Η ένδειξη αυτή προέρχεται από το ισχυρό ΒΑ ρεύμα που θα πνέει στο Αιγαίο με αποτέλεσμα να καταφέρνει να μεταφέρει την θερμότητα των θαλασσών στα βροχοφορα νέφη ενισχύοντας τα συνεχώς. Συνήθως το ανατολικό Πήλιο ευνοείται από τέτοιες ατμοσφαιρικές διαταραχές που συνοδεύονται από ΒΑ άνεμο ειδικά όταν ένα σύστημα περιέχει πολλά ποσά υγρασίας τότε τα πράγματα εξελίσσονται ραγδαίως και γίνονται επικίνδυνα φέρνοντας σοβαρές πλημμύρες όπως είδαμε πρόσφατα με το χαμηλό Αθηνά που άφησε πάνω από 700 λίτρα νερού μέσα σε 72 ώρες. Το ερχόμενο χαμηλό σε καμία περίπτωση δεν θα φέρει τέτοιες καταστάσεις και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Επίσης να αναφέρω πως υπάρχουν πιθανότητες να δούμε τις πρώτες νιφάδες στην κορυφή του Κενταύρου αργά το βράδυ της Κυριακής δηλαδή την ώρα  που η ψυχρή μάζα θα κατέρχεται στην χώρα μας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13°C έως 16°C. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ στην αρχή της ημέρας ασθενείς με ενίσχυση και στροφή σε ΒΑ προς το μεσημέρι στα 5-6 μποφόρ.

Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *