Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Ψυχρή γλώσσα θα γεννήσει αλλεπάλληλες διαταραχές στον Ατλαντικό. Εκτίμηση καιρού Ελλάδας 25/5/2021.

 Χαίρετε φίλες και φίλοι και καλή εβδομάδα, επιστρέψαμε στις καιρικές ενημερώσεις καθώς ο ατλαντικός πήρε μπρός και τις επόμενες ημέρες θα γεννάει συνεχώς βαρομετρικά χαμηλά τα οποία θα κινούνται κάνοντας παρέλαση πάνω απο την χώρα μας και ένα μέρος της Ελλάδας θα δέχεται συχνά αστάθειες με δυνατές μπόρες και καταιγίδες απο την Πέμπτη και μετέπειτα. Ας αναλύσουμε αρχικά πώς ευνοούμαστε απο την όλη καιρική κατάσταση και την αιτία που θα δημιουργηθεί, μέσα στην όλη θερμική διάταξη που επικρατεί στην Ευρώπη θα καταφέρει να βρεί διέξοδο και να παρενοχλήσει τις θερμές μάζες μια ψυχρή γλώσσα που θα ξεχυθεί απο την Γροιλανδία και θα πατήσει τα νερά του Ατλαντικού, αυτό φίλες και φίλοι θα φέρει ώς αποτέλεσμα την δημιουργία αλλεπάλληλων συστημάτων. Απο την άλλη έχουμε μια πολύ καλή οργάνωση υποτροπικού θερμού τομέα που θα σχηματίσει ένα βουνό αντικυκλωνικής πίεσης και θα σηκωθεί απο το ύψος της Ισπανίας μέχρι και την Σκανδιναβική χερσόνησο, αυτή η κίνηση θα καταφέρει να εγκλωβίσει τις προϋπάρχουσες  διαταραχές στην κεντρική Ευρώπη και εφόσον δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν θα στρογγυλοκαθίσουν και η ακτίνα τους θα είναι μέχρι και την χώρα μας. 

Την Πέμπτη λοιπόν θα ξεκινήσουν τα πρώτα σημάδια αστάθειας με τοπικές μπόρες να απασχολούν την Βόρεια Ελλάδα, απο την Κυριακή και μετέπειτα φαίνεται να έχουμε επιδείνωση του καιρού απο την Θεσσαλία και βορειότερα με έντονες βροχοπτώσεις, τοπικά ισχυρές καταιγίδες και αυξημένη πιθανότητα να συνοδευτούν απο χαλαζοπτώσεις. Μαζί με τα όποια φαινόμενα θα ακολουθήσει σημαντική αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στην κεντρική και Βόρεια Ελλάδα όπου θα καταφέρει να χιονίσει και πάνω απο τα 1500μ υψόμετρο.

Όσο αναφορά την Μαγνησία με τα μέχρι στιγμής στοιχεία θα επηρεαστεί απο το προαναφερθέν σύστημα όμως θα είναι εξπρές το πέρασμα όποιων φαινομένων, θα το αναλύσουμε και τις επόμενες ημέρες και θα βγεί πρόγνωση.

Ανομβρία επικρατεί σε μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας και αυτό φέρνει ανησυχίες κυρίως στους αγρότες αλλα και στις δασικές μας περιοχές όπου αυτο το διάστημα είναι ξεραμένες και η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιών είναι μεγάλη διότι ο ήλιος πλέον έχει αποκτήσει την απαραίτητη δύναμη και είναι φυσιολογικό για την εποχή που διανύουμε. Δυστυχώς οι βροχές αγνοούνται και σίγουρα φίλες και φίλοι αυτό θα οδηγήσει σε μια περίοδο πολύ ισχυρών φαινομένων στο μέλλον. 

Αυτή ήταν η ενημέρωση μας θα τα ξαναπούμε σύντομα καλο υπόλοιπο ημέρας σε όλους και σε όλες.

Με εκτίμηση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης





Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *