Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Η Μαύρη θάλασσα θα συνεχίσει το πάρτι των καταιγίδων. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 16-19/6/2021.

 Χαίρετε φίλες και φίλοι, μια άκρως καιρικά ενδιαφέρουσα εβδομάδα διανύσαμε με παρελάσεις συστημάτων που περιείχαν πολύ ισχυρά φαινόμενα. Με βάση τα σημερινά στοιχεία αυτή η κατάσταση φαίνεται να παίρνει παράταση μέχρι και τις 22 του μηνός τουλάχιστον, καθώς η ψυχρή μάζα στην ανώτερη ατμόσφαιρα παραμένει και να συνεχίζει να δημιουργεί αστάθειες. Από την άλλη πλευρά έχουμε μια κίνηση θερμότερων μαζών προς την χώρα μας από την δυτική Ευρώπη που θα επεκταθεί μέχρι και τα νότια κράσπεδα της Σκανδιναβίας. Την ώρα που θα εισβάλει στην κεντρική Ευρώπη θα υπάρξει αντίσταση και επιμονή της ελαφρώς ψυχρότερης αέριας μάζας με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στις βαλκανικές χώρες και στην χώρα μας. 

Επίσης κάτι που είναι σημαντικό να σημειωθεί είναι πως θα περιστρέφεται γύρο από τον εαυτό της περπατώντας πάνω στα νερά της μαύρης Θάλασσας, και όσο παραμένει θα δημιουργεί συστήματα εξπρές με ισχυρά χαρακτηριστικά διότι τα όποια βροχοφορα νέφη εισέλθουν στην χώρα μας θα έρθουν αντιμέτωπα με υψηλές θερμοκρασίες στην κατώτερη και χαμηλές στην ανώτερη ατμόσφαιρα κάτι που θα οδηγήσει σε εκρήξεις. Τα όποια φαινόμενα θα παρατηρούνται μέσα στις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως προς τις απογευματινές ώρες και θα απασχολούν περισσότερο την ΒΑ Ελλάδα και είναι φυσιολογικό να γίνει αυτό διότι είναι γειτονικά μέρη με την μαύρη θάλασσα όπου θα δημιουργούνται οι αστάθειες.

Αρχικά ας ξεκινήσουμε να αναλύσουμε την σημερινή ημέρα η οποία τείνει να κυλήσει με άστατο καιρό από το απόγευμα και μετέπειτα στην ΒΑ Ελλάδα με μπόρες και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επικρατούν καλές συνθήκες με αυξημένες νεφώσεις στον ηπειρωτικό κορμό. 

Αύριο Την Πέμπτη θα έχουμε εκ νέου επιδείνωση από το απόγευμα με  επέκταση των φαινομένων σε Μακεδονία και την Θεσσαλία, ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί στις περιοχές που έχουν κορεστεί από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις των συστημάτων που επηρέασαν την προηγούμενη εβδομάδα καθώς ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων είναι αυξημένος. Την Παρασκευή νέος γύρος ισχυρών φαινομένων θα υπάρξει στην ΒΑ Ελλάδα με λίγες μπόρες να περιορίζονται στην κεντρική Ελλάδα κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. 

Το Σαββατοκύριακο νέα επιδείνωση του καιρού  τις βραδινές ώρες από  την Πελοπόννησο και βορειότερα με βροχοπτώσεις τοπικά ισχυρές και καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις. 

Αν συνεχίσουν να επιμένουν τα προγνωστικά στοιχεία τότε θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός μέχρι και τις 22-23 του μηνός για να μην πω μέχρι τις 25 φίλες και φίλοι. Το μόνο σίγουρο είναι πως από τις 24 Ιουνίου και μετέπειτα θα πάρουν το πάνω χέρι θερμότερες αέριες μάζας στην ατμόσφαιρα και θα επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία με κάποια σενάρια να φέρνουν και συνθήκες καύσωνα, αυτό θα το δούμε και στα επόμενα τρεξίματα των μοντέλων τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη.

Αυτά από εμένα για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσω, μια καιρική ανωμαλία πλήττει την γωνία της Ευρώπης και μάλιστα να σημειώσουμε πως παρατηρήθηκε στους δείκτες πως ήμασταν η ψυχρότερη χώρα στην Ευρώπη αυτό το διάστημα. 

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *