Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Νέο χιονοχαμηλό με ψυχρή εισβολή έρχεται στην χώρα μας. Εκτίμηση καιρού Ελλάδας 5-6/1/2020.

Χαίρεται φίλες και φίλοι χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία σε όλους και σε όλες, κακοκαιρία είναι καθ'οδόν από την δυτική Ευρώπη ένα χιονοχαμηλό  όπου θα εντοπιστεί ανοικτά της Πελοποννήσου την ερχόμενη Κυριακή επηρεάζοντας σημαντικά από το ύψος της Λαμίας και νοτιότερα με βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές την Φθιώτιδα, Εύβοια, Βοιωτία, Φωκίδα, Αττικοβοιωτία,Πελοπόννησο, Αττική, Κυκλάδες και Κρήτη μέχρι και το κέντρο της Αθήνας  δίνει υποψηφιότητα για χιονόπτωση όχι όμως σημαντική. Νέες πυκνές χιονοπτώσεις θα δημιουργήσουν εκ νέου προβλήματα στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας,μεγάλη προσοχή να δώσετε όσοι κινηθείτε προς τα εκεί οπωσδήποτε να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες. Μαζί με το το βαρομετρικό χαμηλό θα κατηφορίσει ένας ψυχρός στρόβιλος μια μπάλα ψυχρού αέρα από την βόρεια Ευρώπη όπου θα είναι πιο σημαντικής προελεύσεως όπως σας είχα ενημερώσει ότι θα είναι πιο έντονη αυτή η ερχόμενη ψυχρή εισβολή. Καταιγίδες κατά τόπους έντονες  και ισχυροί άνεμοι στα 7-8 μποφόρ θα περιορίζονται στο Αιγαίο.

 Όσο αναφορά τώρα την ανατολική Θεσσαλία η Μαγνησία θα καταφέρει να δει χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά - ημιορεινά της και δεν αποκλείεται τα χιόνια να κατέβουν πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές το βράδυ της Κυριακής όπου η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κυρίως με την βοήθεια των ισχυρών βοριάδων. Τίποτα όμως το σημαντικό από άποψη φαινομένων δεν αναμένεται φίλες και φίλοι για να προκαλέσουν προβλήματα. Στην αρχή το σύστημα μας έδινε μεγάλα ύψη υετού όμως το σύστημα μέρα με την ημέρα ξεκαθάρισε την θέση που θα πάρει και θα που θα επηρεάσει. Σε καμία περίπτωση δεν θα δουν άσπρη μέρα τα πεδινά το ξεκαθαρίζω σε περίπτωση παρεξηγήσεων με το που διαβάσετε χιονοπτώσεις και στα πεδινά θα είναι άνευ σημασίας και πρόσκαιρα θα περιορίζονται λόγο χαμηλού υετού.

Αυτά από εμένα την ημέρα των Θεοφανείων στην Μαγνησία τα πράγματα θα είναι ήπια και με πιο καλές συνθήκες, ήλιος με δόντια μέσα στην ημέρα με αρκετές νεφώσεις.

Αύριο θα επανέλθω να μιλήσουμε πιο αναλυτικά για την Κυριακή που αναμένουμε την κακοκαιρία. Καλό υπόλοιπο σε όλους και σε όλες.

Με εκτίμηση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *