Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν με συνοδεία έντονων καταιγίδων. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 18/9/2021.


Χαίρεται φίλες και φίλοι, το καλοκαιράκι ξανάρχεται στην περιοχή μας με την Αφρική να μας στέλνει τα καυτά φιλιά της θυμίζοντας πως είναι λίγο νωρίς για να κατεβάσουμε τα φθινοπωρινά ρούχα μας. Προς το παρόν θα παραμείνουν άθικτα διότι από αύριο και μέχρι την Τρίτη ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει πάνω από τους 34-35 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και νότιας Ελλάδας. Επίσης αφρικάνικη σκόνη σε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης θα μεταφερθεί και θα δώσει αυξημένη δυσφορία στην ατμόσφαιρα χωρίς βέβαια να λείψουν Κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες μέσα στην ημέρα.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά την όλη εξέλιξη του Σαββάτου.

Πιο αναλυτικά: Τις πρωινές ώρες θα επικρατεί αυξημένη νέφωση στην δυτική Ελλάδα και αραιές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα με ηλιοφάνεια. Από το μεσημέρι και μετέπειτα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται καταιγιδοφόρα νέφη από τα βόρεια και σιγά σιγά θα έχουμε αλλαγή του καιρού με δυνατές μπόρες και καταιγίδες σε κεντρική και δυτική Μακεδονία όπως και στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας. Προς τις βραδινές ώρες πρόσκαιρες βροχές και μπόρες θα εκδηλωθούν από την Μαγνησία και νοτιότερα, ένα κομμάτι πολύ πιθανόν να γευτεί και το βόρειο Αιγαίο όπως και η ανατολική Μακεδονία - Θράκη πολύ σύντομης διάρκειας.

Θερμοκρασία - Άνεμοι:

Μακεδονία - Θράκη
23-35°C.

Θεσσαλία
Στο εσωτερικό 26-36°C και στα παράλια 20-33°C.

Ήπειρος
18-27°C.

Στερεά Ελλάδα
24-36°C.

Εύβοια
23-34°C.

Αττική
25-35°C.

Πελοπόννησος
23-34°C.

Νησιά Αιγαίου & Νησιά Ιονίου
23-30°C.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με μικρή ενίσχυση στα 3-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ.

Πρέπει να έχουμε υπόψιν πως τα φαινόμενα αύριο θα σημειωθούν κάτω υπό υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα η διάρκεια τους να είναι μεν σύντομη αλλά αρκετά δυνατή και με αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα που δεν αποκλείεται να καταφέρει να φέρει και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Το τελευταίο τρέξιμο των μοντέλων ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και πραγματικά όλα κυλάνε προς την ψυχρή κατεύθυνση που δίναμε εξαρχής χωρίς καμία αμφιβολία διότι όταν έχεις ένα άσο στον μανίκι σου καλά κρυμμένο... δύσκολα χάνεις 😉, πτώση της θερμοκρασίας από την ερχόμενη Τετάρτη λοιπόν στα κεντρικά και βόρεια η οποία θα γίνει σταδιακά αισθητή. Το σενάριο να έχουμε συνοδευτικό από φαινομενικά είδη είναι αρκετά αυξημένο και με μεγάλες πιθανότητες να συμβεί φέρνοντας έντονες αστάθειας που αν επαληθευτούν θα δώσουν ισχυρά φαινόμενα με το που συνδυαστούν με τις χαμηλές θερμοκρασίες στην μέση της τροπόσφαιρας.

Χαρείτε το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα είναι στα ύψη αλλά δώστε και λίγο προσοχή οι λουόμενοι εν ώρα φαινομένων ιδιαίτερα όταν περιέχουν κεραυνικες δραστηριότητες, αυτά απο εμένα καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *