Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Βροχές και καταιγιδες με συνοδεία ισχυρού νοτιά. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας 11/12/2021.

 Χαίρεται φίλες και φίλοι, αστάθεια θα επικρατήσει αύριο στην Μαγνησία με βροχές και τοπικές καταιγιδες.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την όλη καιρική μας εξέλιξη για το Σάββατο.

Πιο αναλυτικά: Τις πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι μουντός αφήνοντας κάποιες ψιχαλες η ασθενείς βροχοπτώσεις κυρίως στα ορεινά τμήματα .Όσο θα βαδίζουμε προς τις απογευματινές ώρες θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες με έμφαση στο Βόρειο Βορειοανατολικό κομμάτι του Πηλίου. Τα φαινόμενα θα συνεχίσουν σταδιακά μέχρι το βράδυ και γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10°C έως 14°C. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με ένταση στα 6-7 μποφόρ με σταθερή ταχύτητα από το πρωί έως το απόγευμα, από το βράδυ θα παρουσιάσουν εξασθενήση με δυτικές κατευθύνσεις.

Μεγάλο το ενδιαφέρον στα προγνωστικά μοντέλα αυτές τις ημέρες δείχνοντας μια εμμονή για ισχυρές διαδοχικές ψυχρές εισβολές προς την χώρα μας από τις 18 Δεκεμβρίου μέχρι και τα Χριστούγεννα. Να ενημερώσω πως το επόμενο σαββατοκύριακο υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να δούμε τον λευκό επισκέπτη και στα πεδινά της Μαγνησίας καθώς ένα ισχυρό ψυχρό ρεύμα από την Σκανδιναβία θα αποφασίσει να κατηφορίσει προς την χώρα μας και όλα δείχνουν πως θα συνδυαστεί με υγρασία δίνοντας πυκνές χιονοπτώσεις ως τις βάρκες. Σημαντικός παράγοντας που θα επικρατεί θα είναι ο ψυχρός εισβολέας στην μέση τροπόσφαιρα που όταν βρεθεί στην παλάμη ενός συστήματος βοηθάει να δίνει μεγάλες ραγδαιοτητες πολύωρης διάρκειας.

Αυτά από εμένα για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσω στα μέσα της επόμενης εβδομάδας,Καλό σαββατοκύριακο σε όλους και σε όλες και καλό βράδυ.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *