Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Βροχές και καταιγίδες από αύριο το μεσημέρι.

 Ψυχρή λίμνη θα βρεθεί στην Μεσόγειο την ώρα που θα εισβάλλουν θερμές μάζες, αρκετά έντονη αστάθεια θα δημιουργήσει στην μέση τροπόσφαιρα με γέννηση ενός βαρομετρικου χαμηλού όπου θα αποτελέσει κυκλογενεση και θα κόβει βόλτες μέχρι και την Κυριακή και θα δίνει κατά διαστήματα πολύ ισχυρά φαινόμενα με την μορφή καταιγίδας κυρίως. Οι θερμές μάζες από τα νότια θα φέρουν μαζί τους ισχυρούς νοτιάδες αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να καταφέρουν να υπάρξουν υγρές μάζες όπου θα δημιουργούν κατά τόπους κατακόρυφες αναπτύξεις καταιγίδων που θα δίνουν μεγάλα ύψη βροχής κυρίως στην δυτική Ελλάδα. 

Βροχές και ισχυρές καταιγίδες αναμένονται και για την Μαγνησία και τις Σποράδες από αύριο το απόγευμα κυρίως με έμφαση των φαινομένων στο ανατολικό Πήλιο. Το ΒΑ ρεύμα από το Αιγαίο μόλις συναντήσει το όποιο βροχοφορο νέφος θα του δίνει υγρασία με τα φαινόμενα να είναι διαρκείας και έντονα στο ανατολικό Πήλιο κυρίως. 

Ψυχρός χείμαρρος πάνω από την γηραιά Ήπειρο οργανώθηκε και ετοιμάζεται να κατηφορίσει μέχρι και την χώρα μας, αυτό προέρχεται καθώς στην ΒΔ Ευρώπη αναμένεται να υψωθεί ένα βουνό υψηλής πίεσης ανοίγοντας τον δρόμο διάπλατα για την κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών μέχρι και την Ελλάδα. Μαζί με την έλευση του ψύχους θα συνεχίσουν να σημειώνονται στην χώρα μας φαινόμενα καθώς όπως προανέφερα το σύστημα θα καθήσει για αρκετές ημέρες και μόλις εισβάλουν οι ψυχρές μάζες θα χιονίσει ακόμη και σε πεδινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας αλλά από οτι φαίνεται όχι για πολύ θα είναι πρόσκαιρο το πέρασμα. Ωστόσο για όσο προλάβουν οι χιονοπτώσεις να σημειωθούν θα είναι αρκετά πυκνές. 

Στην Μαγνησία οι πιθανότητες αυξάνονται στο να ντυθούν στα λευκά τα ορεινά και ημιορεινά μας το Σαββατοκύριακο, θα το δούμε και τις επόμενες ημέρες πως θα εξελιχθεί και την Παρασκευή θα βγεί πρόγνωση.

Πρόγνωση: Μάριος τζανιδακης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *