Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Αναλυτική πρόγνωση για την 28η Οκτωβρίου και την εξέλιξη της μετεοπορείας. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας 28/10/2019.

Χαίρεται φίλες και φίλοι καλός καιρός επικρατεί τις ημέρες που έχουμε διανύσει ανοιξιάτικος μπορώ να πω με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 23-25 βαθμούς κελσίου. Όπως σας έχω αναφέρει μέρες πριν έχουμε έναν αντικυκλώνα που έχει καλύψει την κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη και δεν καταφέρνουν να μας επηρεάσουν βαρομετρικά χαμηλά. Το χαμηλό που σας είχα αναφέρει από την βορειοδυτική Ευρώπη ότι αναμένεται να κατηφορίσει νοτιοανατολικά τελικά κατάφερε να κατέβει αλλά επηρέασε μόνο την δυτική Ευρώπη κυρίως η Ισπανία και Ιταλία δέχθηκαν αρκετά ύψη βροχόπτωσης. Το σύστημα κινούνταν ανατολικά προς την χώρα μας περιστρεφόμενο γύρο από τον εαυτό του όμως ο αντικυκλώνας που επικρατεί δεν το άφησε να κάνει περαιτέρω βήματα. Τώρα σιγά σιγά θα αρχίσει να καταρρέει αυτή η μπάλα θερμών αερίων μαζών και θα μπούμε σε πιο χειμωνιάτικη διάθεση, αυτό θα το αναλύσουμε  λίγο παρακάτω. Αυτό που μας ενδιαφέρει όλους τώρα είναι τι καιρός θα ακολουθήσει την ημέρα της παρέλασης 28η Οκτωβρίου, η καλοκαιρία θα συνεχιστεί κυρίες και κύριοι δεν φαίνεται να αλλάζει εικόνα ο καιρός μέχρι τις 28-29 του μηνός τουλάχιστον.

Αίθριο καιρό θα έχουμε την δευτέρα 28η Οκτωβρίου από νωρίς το πρωί σε όλη την Μαγνησία με αυξημένες νεφώσεις.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και δεν φαίνεται να ξεπερνάει τους 20- 24 βαθμούς κελσίου. Σιγά σιγά ο υδράργυρος θα παρουσιάζει περαιτέρω πτώση τις επόμενες ημέρες κυρίως  τις πρωινές και βραδινές ώρες θα πεσει κάτω από τους 10 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα παραμείνουν εξασθενημένοι μεταβλητοί από  νοτιοανατολικές διευθύνσεις.

Αυτά ήταν τα νέα του καιρού για την 28 η Οκτωβρίου. Τώρα σας προανέφερα πως σιγά σιγά ο αντικυκλώνας καταρρέει και θα αρχίσει ο καιρός να χειμωνιάζει, περιμένουμε ψυχρή εισβολή από την βόρεια Ευρώπη μέσα στο πρώτο πενθήμερο του Νοέμβρη η οποία θα καταφέρει να δώσει την μυρωδιά του χειμώνα, μια μπάλα ψυχρού αέρα που θα ρίξει σημαντικά την θερμοκρασία. Επίσης αχνοφαίνονται και βροχοπτώσεις - χιονοπτώσεις σε μεγάλο κομμάτι της χώρας μας από την δυτική Ευρώπη. Είναι λίγο νωρίς να μιλάμε όμως για φαινόμενα αλλά με βάση αυτής της παρατεταμένης καλοκαιρίας που διανύσαμε δεν θα φανεί περίεργο να ακουστεί ότι θα μας επηρεάσει καθώς μετά από ένα αντικυκλώνα το κλίμα δημιουργεί βαρομετρικά χαμηλά - συστήματα και οι "πύλες" τής χώρας μας θα είναι ανοιχτές. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα βγεί ενημέρωση για το προαναφερθέν θέμα. Το ψύχος όμως δεν φαίνεται να αλλάζει γνώμη με βάση τα τωρινά στοιχεία.


Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.


Με εκτίμηση: Μάριος Τζανιδάκης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *