Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Δελτίο καιρού Μαγνησίας Τετάρτη 25/9/2019.

Χαίρεται φίλες και φίλοι μια αρκετά φθινοπωρινή τρίτη είχαμε σήμερα στην Μαγνησία από τις πρωινές ώρες όπου εκδηλώθηκαν βροχοπτώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονες. Προς το μεσημέρι με απόγευμα σας είχα αναφέρει πως θα έχουμε ένα έντονο κύμα κακοκαιρίας, τελικά δεν κατάφερε να μας επηρεάσει είχε σταθεί στην Πελοπόννησο και εξασθένησε περπατώντας ανατολικά. Δυστυχώς άσχημα νέα μας έρχονται από την Πελοπόννησο αρκετά έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα με ισχυρές καταιγίδες επηρέαζαν από τις πρωινές ώρες έως και το μεσημέρι και ήταν αρκετά ορεξάτες. Επίσης Ένα λυπητερό συμβάν είχαμε εν ώρα καταιγίδας με τον χαμό δύο ανθρώπων από πτώση κεραυνού, εύχομαι συλλυπητήρια στους οικείους των αδικοχαμένων ανθρώπων λυπάμαι πολύ. Πάνω από 60mm νερού έπεσαν σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου  και υπήρξαν πλημμυρικά φαιννόμενα. Η Μαγνησία φίλες και φίλοι ευτυχώς στάθηκε τυχερή από το έντονο κύμα και ο ήλιος έκανε μερικές εμφανίσεις τις μεσημβρινές ώρες. 

Τώρα τέλος οι βροχές ξεκινάνε οι καλές μέρες με ηλιοφάνεια και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Πάμε να μιλήσουμε τώρα για τις συνθήκες της αυριανής ημέρας. 

Πιο αναλυτικά: τις πρωινές ώρες θα έχουμε καλές συνθήκες με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις. Προς τις μεσημβρινές ώρες στο νομό μας αναμένεται να συννεφιάσει και μπορεί να έχουμε ένα ψιλόβροχο τίποτα παραπάνω. Στην υπόλοιπη Μαγνησία θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Όσο θα βαδίζουμε προς το βράδυ η νέφωση στο νομό μας θα εξασθενήσει και θα ξαστερώσει σε όλη την Μαγνησία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 16°C έως 24°C, την νύχτα και νωρίς το πρωί το ψύχος θα είναι αισθητό στην ατμόσφαιρα ιδίως στα ορεινά μας θα τσιμπάει αρκετά. Οι άνεμοι θα έχουν μια μικρή ενίσχυση στα 4 μποφόρ από νοτιοανατολικές διευθύνσεις.

Αυτά για την αυριανή ημέρα, τώρα υπάρχει ένα μακρινό σενάριο που μου κέντρισε το ενδιαφέρον διότι φαίνονται ψυχρές εισβολές στην χώρα μας το διάστημα 2-4 Οκτωβρίου και θα ψυχράνει αρκετά και σε πεδινές περιοχές. Όσο αναφορά για φαινόμενα είναι φυσικα πολύ νωρίς για να μιλήσουμε γι'αυτό το θέμα. Είναι πολλές ώρες μακριά τίποτα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ακόμη, όμως υπάρχει ένας ψύθιρος στα προγνωστικά μοντέλα μέρες τώρα. Στην πορεία της εβδομάδας θα παρακολουθώ τις κινήσεις των αερίων μαζών και θα βγεί ενημέρωση. 

Αυτά από εμένα αύριο πάλι καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Μάριος Τζανιδάκης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *