Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Παρέλαση συστημάτων θα εισβάλουν στην χώρα μας από την Πέμπτη και μετέπειτα. Εκτίμηση καιρού Ελλάδας 6/11/2019.

Χαίρεται φίλες και φίλοι πάλι μαζί μας με φρέσκα νέα του καιρού. Αυτός ο αντικυκλώνας που μας είχε "αγκαλιάσει" έχει φέρει πανικό στο κλίμα και δεν σταματάει να δημιουργεί βαρομετρικά χαμηλά.Νέα κακοκαιρία αναμένεται να μας απασχολήσει από την βορειοδυτική Ευρώπη φέρνοντας στην χώρα μας έντονες βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις και Καταιγίδες με συνοδεία ηλεκτρικών εκκενώσεων και ισχυρούς ανέμους. Τα προγνωστικά μοντέλα επιμένουν για αρκετό νερό κυρίως στην δυτική και κεντρική Ελλάδα που έχει ήδη υποστεί μεγάλα ύψη βροχής από την περασμένη κακοκαιρία 3-4 του μηνός. Την Πέμπτη θα ξεκινήσουμε αρχικά από την δυτική και βόρεια  Ελλάδα με βροχοπτώσεις κατά τόπους έντονες και Καταιγίδες. Σταδιακά μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής τα φαινόμενα θα περπατήσουν ανατολικά και θα καλύψουν μεγάλο κομμάτι της χώρας μας με την κεντρική και νοτιοανατολική  Ελλάδα να δέχεται το έντονο κομμάτι του καιρού και πιο συγκεκριμένα η Θεσσαλία, στερεά Ελλάδα,Πελοπόννησος και Εύβοια με πιθανότητα να υπάρξουν και χαλαζοπτώσεις. Σιγά σιγά θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

 Όμως νέες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν την χώρα μας το Σαββατοκύριακο αρκετά έντονες κυρίως στην δυτική και κεντρική Ελλάδα. Ουσιαστικά φίλες και φίλοι θα έχουμε μια "παρέλαση" συστημάτων όπου θα βάλουν την χώρα μας μέσα σε μια τροχιά βροχοπτώσεων μεγάλης διάρκειας. Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο στα 6-7 και τοπικά τα 8 Μποφόρ. Επίσης μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα ακολουθήσει η οποία θα γίνει αισθητή στις μεσημβρινές ώρες της ημέρας. Πολύ "φουργιόζος" μας μπήκε ο Νοέμβρης και φαίνεται ότι η πορεία του θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Πάμε να δούμε τώρα για την Μαγνησία τι μας επιφυλάσσει αυτός ο ομαδικός χείμαρρος συστημάτων. Αρχικά θα μιλήσουμε για την παρασκευή όπου εκεί αναμένεται να μας επηρεάσει το χαμηλό με βροχοπτώσεις κατά τόπους έντονες. Την Κυριακή εκ νέου βροχοπτώσεις θα έχουμε όμως πάλι αυτό το σύστημα δεν αναμένεται να δώσει κάτι το σημαντικό στην Μαγνησία φίλες και φίλοι με βάση τα προγνωστικά στοιχεία. Νέα πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει τους 19-20°C τις μεσημβρινές ώρες. Αύριο θα ανέβει αναλυτική πρόγνωση.

Αυτά από εμένα πολύ ενδιαφέρον θα είναι το κομμάτι του καιρού από την Πέμπτη και μετέπειτα στην χώρα μας, δώστε προσοχή στις προαναφερθείσες περιοχές όπου θα εκδηλώνονται τα πιο έντονα φαινόμενα. Μαζί με το πιάτο φαινομενικών ειδών θα υπάρξει και συνοδευτικό μεταφορά αφρικάνικης σκόνης. Από τώρα βδομάδα φαίνεται νέα κακοκαιρία με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αλλά θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά γι' αυτό το θέμα μέσα στις επόμενες ημέρες καλό απόγευμα σε όλους και σε όλες.

Με εκτίμηση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *