Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Πολιορκία του χιονιά και με την πόλη.. Ισχυρά φαινόμενα στα ορεινά-ημιορεινά!

 Για μια ακόμη φορά φαίνεται πως θα επηρεαστεί σημαντικά η περιοχή μας από πάσης φύσεως φαινόμενα όπου σε περιοχές άνω των 450-550μ τα φαινόμενα θα είναι πολλά και εντυπωσιακά ας τα πάρουμε όμως από την αρχή

Δευτέρα: Νεφελώδης ο καιρός με τις νεφώσεις αυτές να πυκνώνουν και να έχουμε ήδη από το πρωί μπόρες βροχές και στις πιο ορεινές ημιορεινές περιοχές πυκνές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα προς το μεσημέρι φαίνεται ότι θα εξασθενήσουν ενώ προς το βράδυ θα ξεκινήσει νέος γύρος φαινομένων με τις χιονοπτώσεις να πέφτουν υψόμετρο και να εντοπίζονται από τα 400 μέτρα και άνω. Η θερμοκρασία δεν δείχνει να αλλάζει σημαντικά σε σχέση με σήμερα ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ προς το Πήλιο μόνο θα πνέουν βορειοανατολικοί 6-7 τοπικά και 8 μποφόρ. Δεν αποκλείεται να έχουμε και χιονοθύελλες (λόγω και των θυελλωδών ανέμων) στις πιο ορεινές-ημιορεινές περιοχές. 

Τρίτη: Η μοναδική διαφορά που θα έχει η Τρίτη σε σχέση με την Δευτέρα είναι ότι οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν υψόμετρο και θα εντοπίζονται από τα 200-300 μέτρα και άνω χωρίς να αποκλείεται να δοθεί μάχη να χιονίσει και μέσα στην πόλη του Βόλου πρόσκαιρα. Τα φαινόμενα δείχνουν από το μεσημέρι και μετά να εξασθενούν και να σταματούν πλήρως. Η θερμοκρασία σε πτώση και έτσι το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 5-6 βαθμούς στα ορεινά 2. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3-5 τοπικά και 6 μποφόρ ενώ θα εξασθενήσουν από το απόγευμα (στο Πήλιο θα συνεχίσουν.)

Τετάρτη: Γενικά αίθριος με πιθανότητα για ασθενή φαινόμενα προς την περιοχή του Πηλίου τα οποία και αυτά προς το μεσημέρι θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα φτάσει αργά το μεσημέρι τους 9-10 βαθμούς ενώ στις πιο ορεινές-ημιορεινές περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 5.

Σημειώνεται ότι σε περιοχές 400-500μ και φαίνονται ισχυρές χιονοπτώσεις που θα αποκλείονται να συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους. Στην πόλη του Βόλου υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρη χιονόπτωση με μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα για στρώσιμο. Η ομάδα μας θα σας κρατά σε συνεχή ενημέρωση μέσω της Σελίδας μας αλλά και της ομάδας μας στο Facebook για οποιαδήποτε πιθανή αλλαγή!

Εικ.1 Οι χιονοπτώσεις της Τρίτης!

 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *