Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Το φθινόπωρο μας κάνει «ποδαρικό» προς τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 11/9/2020

 Χαίρεται φίλες και φίλοι ξανά επέστρεψα στις καθημερινές προγνώσεις για την Μαγνησία και στις ενημερώσεις καιρού γενικά της επικράτειας. Ακόμα δεν έχουμε κάτι το ενδιαφέρον από άποψη καιρικών συνθηκών, ο ήλιος είναι κυρίαρχος και η θερμοκρασία έχει σημειώσει πτώση κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. 

Όσο αναφορά τώρα τον καιρό του Σαββάτου για την Μαγνησία, θα έχουμε αίθριο καιρό καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με λίγες εμφανίσεις από αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16°C έως 27°C. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 2-3 μποφόρ.

Αυτά ήταν τα νέα της αυριανής ημέρας, τώρα με βάση τα προγνωστικά στοιχεία  των τελευταίων ωρών η μετέο πορεία μας φαίνεται πως μας Φέρνει φθινοπωρινές συνθήκες με πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς βοριάδες και βροχοπτώσεις - καταιγίδες.  Αυτό συνέβη διότι αντικυκλώνας αναμένεται να δημιουργηθεί υψηλών πιέσεων στις 16 του μηνός στην βορειοδυτική Ευρώπη με αποτέλεσμα οι ψυχρότερες αέριες μάζες να εντοπίζονται στην κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη. Καθώς θα έχουμε το μπάσιμο της ψυχρής λίμνης στην Μεσόγειο θα δημιουργηθεί ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα  επηρεάσει μεγάλο κομμάτι της χώρας μας κυρίως της νότιας και κεντρικής Ελλάδας. Αισθητή θα είναι η πτώση κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες όπου ο υδράργυρος θα κυμαίνεται σε επίπεδα φθινοπώρου και κανονικά για την εποχή ιδίως εκεί που θα επικρατεί άστατος καιρός.

Περαιτέρω πτώση διαφαίνεται από τις 20 του μηνός και μετέπειτα ίσως έχουμε τις πρώτες νιφάδες στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας. Για οτιδήποτε νεότερο υπάρξει θα σας ενημερώσω, αύριο πάλι φίλες και φίλοι καλό βράδυ σε όλους και σε όλες

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.




Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *