Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα και βροχές στα πεδινά μας. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας - Σποράδων 28/11/2022.

 Χιονοπτώσεις σημειώνονται από νωρίς το πρωί στην κορυφή του Πηλίου και πριν από λίγο τα χιόνια κατέβηκαν χαμηλότερα, χιονίζει στα Χάνια Πηλίου και ασπρίζει το τοπίο σιγά σιγά. Αργά τη νύχτα φίλες και φίλοι επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με τις χιονοπτώσεις να φθάνουν μέχρι και τα 1000μ κατά διαστήματα πυκνές ενώ δεν αποκλείεται νιφάδες να κατηφορίσουν μέχρι και τα 700-800 πρόσκαιρα προς τα ξημερώματα.

Πάμε να δούμε αναλυτικά για όλη την Μαγνησία και τις Σποράδες πως θα κυλήσει ο καιρός αύριο την Δευτέρα.

Καθόλη την διάρκεια της ημέρας θα έχουμε αστάθεια με πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά από τα 1000μ και πάνω και βροχοπτώσεις στα πεδινά μας τοπικά έντονες. Ισχυρές και μεγάλης διάρκειας βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο ανατολικό Πήλιο με την βοήθεια του ισχυρού ΒΑ ρεύματος. Πολύ νερό αναμένεται να πέσει μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας με τα εκτιμώμενα ύψη να φθάνουν τα 100mm+. Μερίδα ισχυρών φαινομένων θα λάβουν και τα νησιά των Σποράδων κυρίως το πρωί της Δευτέρας. 

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά στην Μαγνησία προς το βράδυ της Δευτέρας όμως οι χιονοκουρτίνες δεν θα σταματήσουν στα ορεινά μας με τα υψόμετρα να ανεβαίνουν σταδιακά προς τη νύχτα.

Θερμοκρασία - Άνεμοι: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7°C έως 12°C στα πεδινά της Μαγνησίας και στις Σποράδες δεν θα ξεπεράσει τους 13°C το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί με ένταση στα 3-5 μποφόρ καθόλη την διάρκεια της ημέρας.

Ο άστατος καιρός θα συνεχίσει μέχρι και τις 1 του Δεκέμβρη με διαδοχικές εισβολές βροχοφόρων νεφώσεων που με τα σημερινά στοιχεία φαίνεται να είναι ισχυρά τα φαινόμενα την Πέμπτη, θα μιλήσουμε αναλυτικά τις επόμενες ημέρες. Αντιολισθητικές αλυσίδες θα χρειαστούν αύριο οι φίλοι και οι φίλες που θα αποφασίσουν να ανέβουν από τα 1000μ και πάνω καθώς οι χιονοπτώσεις θα είναι αξιόλογες!!!

Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *