Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Νέα Κακοκαιρία μαγείρεψαν τα νερά της ιβηρικής χερσονήσου. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας 9-10/12/2020.

 Καιρό τώρα σας είχα πει για έναν καλλιεργήσιμο χειμώνα, μέχρι στιγμής δεν έχω πέσει έξω φίλες και φίλοι καθώς όπως έχουμε δει ο Δεκέμβρης μπήκε πολύ φουριόζος αλλά και πολύ ορεξάτος. Αλλεπάλληλα συστήματα μας επηρεάζουν χωρίς όμως να είναι αθώα, από τις 29 Νοεμβρίου έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά η μετέο κουζίνα της δυτική Ευρώπης και σε αυτό έχει συμβάλει σημαντικά θα έλεγα ο αζορικός υψηλών πιέσεων αντικυκλώνας που έχει εγκλωβιστεί στον βόρειο Ατλαντικό, Με αποτέλεσμα οι όποιες ψυχρές λίμνες που οργανώνονται στην βόρεια αλλά και στην βορειοδυτική Ευρώπη να έχουν το ελεύθερο να κατηφορίσουν πιο νότια. 

Αυτές τις μέρες επικρατεί μια παρενόχληση στα νερά της ιβηρικής, μια μπάλα ψυχρού αέρα που οργανώθηκε στην Γροιλανδία αποφάσισε να κατηφορίσει και να σταθεί στην δυτική Ευρώπη, με την παρουσία της οδηγεί την μετεοπορεια μας σε μια τροχιά βροχοπτώσεων και μάλιστα αρκετά ισχυρών. Έτσι λοιπόν όπως σας έχω ενημερώσει μετά το πέρας του ψυχρού μετώπου που είχαμε την Δευτέρα, νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας ετοιμάζεται να μας απασχολήσει αύριο την Τετάρτη και όπως μας έδειξαν τα προγνωστικά στοιχεία, θα παραμείνει μέχρι και την Πέμπτη με περιστρεφόμενη κίνηση. Βροχοπτώσεις, καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής αλλά και βόρειας Ελλάδας πάνω από τα 1500μ θα σημειωθούν το επόμενο διήμερο.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι αναμένεται να δώσει το ερχόμενο κύμα κακοκαιρίας στην Μαγνησία και αν θα είναι σε σημαντικό επίπεδο.

Τετάρτη 9-12-2020

Πιο αναλυτικά: Αύριο Τετάρτη ο καιρός θα είναι σε γενικές γραμμές καλός  με αυξημένες νεφώσεις στην αρχή της ημέρας, δύσκολα θα παρατηρηθούν φαινόμενα καθώς δεν θα έχουμε αρκετή νεφοκάλυψη. Όμως όσο θα βαδίζουμε προς τις βραδινές αργά ώρες αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές αλλά και καταιγίδες τοπικά έντονες, Τα φαινόμενα θα συνεχίσουν σταδιακά μέχρι και τα ξημερώματα.

Θερμοκρασία - Άνεμοι: Η Θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 8°C έως 14°C. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μια μικρή ενίσχυση στα 3-4 μποφόρ από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις. 

Πέμπτη 10-12-2020

Πιο αναλυτικά: Από νωρίς το πρωί θα σημειώνονται βροχοπτώσεις και καταιγίδες, δώστε προσοχή στο προαναφερθέν διάστημα καθώς τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι τοπικά έντονα αλλά και ισχυρά κατά τόπους και κατά διαστήματα,ικανά να προκαλέσουν τοπικές πλημμύρες. Από το μεσημέρι και μετέπειτα θα υπάρξει σταδιακή μείωση των φαινομένων με γρήγορη εξασθένηση.

Θερμοκρασία - Άνεμοι: Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7°C έως 12°C. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς στα 2-3 μποφόρ από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις.

Εκτιμώμενα ύψη βροχοπτώσεων (30-35mm)

Νέα μεταβολή του καιρού αναμένεται την παρασκευή με το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρα μας να δέχεται εκ νέου ισχυρά φαινόμενα - δυνητικά επικίνδυνα. Θα ανεβάσω αύριο νέα πρόγνωση διότι τα πράγματα εξελίσσονται ραγδαίως.

Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.




Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *