Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας για την ερχόμενη κακοκαιρία. 28/10/2019.

Χαίρεται φίλες και φίλοι χρόνια πολλά και καλή δημιουργική εβδομάδα,κακοκαιρία αναμένεται να μας απασχολήσει από την ερχόμενη Τετάρτη από την βόρεια - κεντρική Ευρώπη και θα μας δώσει βροχοπτώσεις - καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά μας. παρακάτω θα αναλύσουμε την πορεία του χαμηλού. Πάμε τώρα να δούμε την αιτία που δημιουργήθηκε το βαρομετρικό χαμηλό.Η αιτία της ερχόμενης κακοκαιρίας είναι το προαναφερθέν ψυχρό μέτωπο που σας έχω πει μέρες πριν θα κατέβει απο την βόρεια Ευρώπη και θα δημιουργήσει ένα βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Ευρώπη το οποίο αναμένεται να κατηφορίσει νότια και θα δώσει αρκετές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο κομμάτι της χώρας μας τις επόμενες ημέρες. Επίσης χιονοπτώσεις θα πέσουν στην βόρεια κεντρική ορεινή Ελλάδα  από τα 1600μ και πάνω. Αρχικά θα ξεκινήσουν τα δυτικά και νότια ηπειρωτικά με τοπικές βροχοπτώσεις την Τετάρτη. Εν συνεχεία την Πέμπτη θα κυριαρχήσει ένα πιο ενδιαφέρον καιρικό κομμάτι σε όλη την χώρα μας με καταιγίδες κατά τόπους έντονες και βροχοπτώσεις - χιονοπτώσεις. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα ακολουθήσει και όπως σας είχα αναφέρει θα καταφέρει να δώσει την μυρωδιά του χειμώνα, δεν θα καταφέρει ο υδράργυρος να ξεπεράσει τους 15-16 βαθμούς κελσίου μιλάμε πάντα για την μέγιστη θερμοκρασία των μεσημβρινών ωρών, τις πρωινές ώρες θα πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς κελσίου.

Τώρα όσο αναφορά τα φαινόμενα που θα περιοριστούν στην Μαγνησία την ερχόμενη Πέμπτη, έντονες βροχοπτώσεις κατά διαστήματα  θα περιορίζονται στα πεδινά μας με πιθανότητα να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Στα ορεινά μας θα έχουμε κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες δεν αποκλείεται να έχουμε και εμφανίσεις χαλαζοπτώσεων. Δύσκολα θα μας αποχαιρετήσει όμως διότι οι κινήσεις του χαμηλού θα είναι με αργούς ρυθμούς και κινούμενο ανατολικά θα μας κρατήσει συντροφιά  μέχρι  τις 2 Νοεμβρίου τουλάχιστον με βάση τα τωρινά στοιχεία.Το κύριο χαρακτηριστικό φίλες και φίλοι θα είναι  η θερμοκρασιακή ατμόσφαιρα που θα επικρατεί και  αναμένεται να είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με αυτή που διανύουμε. Από την παρασκευή και μετέπειτα θα μιλήσουμε την Τετάρτη με πιο αναλυτικά λόγια να δούμε τι δυνάμεις θα του έχουν απομείνει.

Αυτά από εμένα αλλάζει το σκηνικό του καιρού μπαίνουμε σε μια τροχιά βροχοπτώσεων και χειμωνιάτικων συνθηκών  όπως και ήταν πρέπον τέτοια εποχή που πιο πολύ σε άνοιξη θύμιζε χάρις τον αντικυκλώνα παρά σε φθινόπωρο. Εδώ θέλω να προσθέσω κάτι σχετικά με αυτό το θέμα και θα κλείσω. Οι εποχές που ξέραμε φθινόπωρο Άνοιξη δεν υπάρχουν και τι εννοώ με αυτό , διανύουμε παρατεταμένα καλοκαίρια και παρατεταμένους χειμώνες όπου κάνουν τοπικές εμφανίσεις η άνοιξη και το φθινόπωρο όμως, συνεχίζεται δηλαδή το καλοκαίρι με μικρές πινελιές φθινοπώρου. Ακούγεται περίεργο αλλά η κλιματική αλλαγή φέρνει και νέες εκπλήξεις που στην πορεία αναγνωρίζονται και βγαίνουν στην επιφάνεια με μελέτες και με την λογική πάντα.

Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες ραντεβού την Τετάρτη.

Με εκτίμηση: Μάριος Τζανιδάκης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *