Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας για Κυριακή 4/10/2020.

 Χαίρεται φίλες και φίλοι επιτέλους "στεγνώσαμε" από τις πολύωρες βροχοπτώσεις που σταδιακά μας ταλαιπωρούσαν κυρίως η δυτική Ελλάδα είχε μια συνεχής παρενόχληση από ατμοσφαιρικές διαταραχές ερχόμενες από την δυτική Ευρώπη. Ηλιοφάνεια επικρατεί στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδας με αυξημένες νεφώσεις, αφρικάνικη σκόνη έχει μεταφερθεί από την Αφρική προς την χώρα μας με την βοήθεια των θερμών αερίων μαζών και τις επόμενες ώρες θα είναι σε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης. 

Πάμε να δούμε πως θα κυλήσει ο καιρός αύριο την Κυριακή στην Μαγνησία.

Πιο αναλυτικά: Αυξημένη νέφωση θα επικρατεί από τις πρωινές ώρες της ημέρας με εμφανίσεις ηλιοφάνειας. Από το μεσημέρι και μετέπειτα στο  ίδιο μοτίβο θα διατηρούνται οι συνθήκες με πιο αραιές νεφώσεις. Αυτές οι θερμές μάζες που μας ήρθαν από την Αφρική έφεραν μαζί τους και αφρικάνικη σκόνη στην ατμόσφαιρα η οποία από σήμερα έκανε την εμφάνιση της μέσω των νεφώσεων. 

Αύριο και κυρίως την Δευτέρα θα είναι σε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης.

Θερμοκρασία - Άνεμοι: Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14°C έως 26°C. Η σκόνη φίλες και φίλοι έχει την ιδιότητα να διατηρεί τον υδράργυρο σε πιο χαμηλά επίπεδα όπου σε διαφορετικές συνθήκες ο υδράργυρος θα ήταν στα ύψη, ουσιαστικά είναι το "καπάκι" της κατσαρόλας στην προκειμένη περίπτωση. Οι άνεμοι θα είναι νότιο νοτιοανατολικοί ασθενείς στα 2-3 μποφόρ.

Σύμφωνα και με τα σημερινά στοιχεία ο αντικυκλώνας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αρχίζει να εξασθενεί και θα πάρουν το πάνω χέρι οι ψυχρότερες αέριες μάζες φέρνοντας στην περιοχή μας πιο φθινοπωρινές συνθήκες με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Πολλά στοιχεία μας βάζουν μέσα σε μια τροχιά βροχοπτώσεων απο τις 6 του μηνός και μετέπειτα, όμως υπάρχουν και διαφωνίες κάποιων μοντέλων που δίνουν μεν βροχές αλλα απο τις 8 του μηνός επαναφέρουν τον αντικυκλώνα και την συνέχεια των καλών συνθηκών. Το παρακολουθώ συνεχώς και θα βγεί περαιτέρω ενημέρωση αν τελικά οι βροχές συνεχιστούν η πρόκειται για ένα μικρό "διάλειμμα" καλοκαιρίας όπως έθεσα και στην χθεσινή μου εκτίμηση δίνοντας πάσα σε πιο φθινοπωρινές συνθήκες.

Αυτά από εμένα φίλες και φίλοι για οτιδήποτε νεότερο υπάρξει θα σας ενημερώσω εγκαίρως καλό βράδυ σε όλους και σε όλες αύριο πάλι.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *