Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Πυκνές χιονοπτώσεις μέχρι την θάλασσα σε Μαγνησία και Σποράδες. Πρόγνωση 5/2/2023.

 Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να περάσει το νότιο Αιγαίο και να σταθεί κοντά στην Ρόδο τις επόμενες ώρες δημιουργώντας αστάθεια στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας μας με πυκνές χιονοπτώσεις μέχρι τα πεδινά παραθαλάσσια τμήματα στην Μαγνησία και τις Σποράδες. Ψυχρή μπάλα θα καταφέρει να κατηφορίσει από την Σκανδιναβία προς την χώρα μας η οποία θα καταφέρει να μείνει τουλάχιστον μέχρι και τις 10 του μηνός.

Σημαντικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από αύριο το πρωί στην Μαγνησία και τις Σποράδες με δυνατές μπόρες χιονιού να έρχονται κατά διαστήματα με έμφαση στο ανατολικό Πήλιο όπου εκεί δεν αποκλείεται να δούμε και χιονοκαταιγιδες οι οποίες θα έχουν την δυνατότητα να δώσει πολύ χιόνι στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται και για τα πεδινά - παραθαλάσσια τμήματα συμπεριλαμβανομένου και του Βόλου με τα φαινόμενα να πηγαίνουν και να έρχονται μέχρι το μεσημέρι. Οι πιθανότητες για χιονόστρωση είναι αυξημένη να συμβεί ακόμη και σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς το δυνατό πέρασμα από τις χιονομπόρες είναι ικανό να προκαλέσει προβλήματα ακόμη και σε πεδινά τμήματα, τα επίπεδα παγοποίησης θα είναι ιδανικά για χιονόστρωση και σε παραθαλάσσια τμήματα. Να αναφέρω κάτι πολύ σημαντικό που πολλοί αμελούν και δεν δίνουν σημασία γι'αυτό και έδωσαν πιο ήπια φαινόμενα σε κάποια τμήματα το οποίο είναι μεγάλο λάθος, φυσικά ομιλούμε για την υποστήριξη που θα δέχεται το χαμηλό από ψυχρή μάζα στην μέση τροπόσφαιρα με τις θερμοκρασίες αυτής να βρίσκονται στους -35°C. Επίσης η σύγκλιση των ισχυρών ρευμάτων στο Αιγαίο θα είναι η αιτία για τις μεγάλες ποσότητες χιονιού στο ανατολικό Πήλιο.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί και θα κυμαίνεται σε μονοψήφιες τιμές όλη την ημέρα όπου δύσκολα θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς κελσίου στα πεδινά της Μαγνησίας ενώ στις Σποράδες τους 5-6 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν Β ΒΔ στην αρχή της ημέρας με ενίσχυση στα 4-5 μποφόρ με εξασθένηση προς την τέλος της ημέρας ενώ στο Αιγαίο περιμένουμε ισχυρούς θυελλώδεις ΒΑ ανέμους καθόλη την διάρκεια της ημέρας στα 7-9 μποφόρ. 

Για ότι νεότερο υπάρξει θα ξανά βγει ενημέρωση αύριο, ένα που αξίζει να σημειωθεί είναι πως από βδομάδα νέο σύστημα θα μας απασχολήσει από την δυτική Μεσόγειο με τα σημερινά στοιχεία να δίνουν πολύ χιόνι στην Μαγνησία με τα πεδινά να συνεχίζουν να είναι στο παιχνίδι των χιονοπτώσεων.

Δώστε προσοχή στο επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας, καλό βράδυ σε όλους και σε όλες τα ξανά λέμε σύντομα.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *