Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Βροχές και χιονοπτώσεις στο νομό μας φέρνει η Τρίτη. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας 14/12/2021.

 Εκ νέου Αστάθεια αναμένεται να μας απασχολήσει αύριο με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και λίγο χαμηλότερα, επίσης η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα γίνει αισθητή - έντονη στην ατμόσφαιρα και των πεδινών τμημάτων.

Πιο αναλυτικά: Αύριο τις πρωινές ώρες της Τρίτης ο καιρός θα είναι νεφοσκεπής με μικρή πιθανότητα να δώσει ασθενείς βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις από τα 600-700μ και πάνω άνευ σημασίας. Το μεσημέρι και το απόγευμα ίδιο μοτίβο θα κυριαρχήσει ομως από το βράδυ θα έχουμε επιδείνωση με τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις ανά διαστήματα πυκνές από τα 800μ και πάνω. 

Η θερμοκρασία σε πτώση και θα κυμανθεί από 4°C έως 7°C. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί στα 6-7 μποφόρ στο νομό μας από Β διευθύνσεις. Στα πεδινά  καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας θα επικρατεί ΒΔ ρεύμα με μικρή ένταση.

Αυτα από εμένα όσο αναφορά τώρα το διάστημα 18-20 το τριήμερο Σαββατοκύριακο Δευτέρα έχουμε αρχίσει να βλέπουμε ξεκάθαρη εικόνα κυρίως στα σημερινά τρεξίματα των μοντέλων. Ισχυρό ψύχος θα κατηφορίσει προς την περιοχή μας από την ΒΑ Ευρώπη και με βάση τα στοιχεία μου θα καταφέρει να συνδυαστεί με υγρασία ενός ισχυρού Βαρομετρικου χαμηλού που φαίνεται να δημιουργείται ανοικτά της Σικελίας. Αν αυτή η εικόνα συνεχίζει και την Τετάρτη - Πέμπτη τότε θα μιλάμε για έναν πεδινό Κεντροβορειο πεδινό χιονιά με μεγάλης διάρκειας πυκνών χιονοπτώσεων. 

Η Μαγνησία μέχρι στιγμής έχει αξιόλογα φαινόμενα στα πόδια της τα οποία θα είναι με την μορφή χιονιού και σε πεδινά τμήματα, τα παραθαλάσσια συμπεριλαμβανομένου και του Βόλου αν δεν κυριαρχήσει ο ΒΑ άνεμος που φαίνεται και έχουμε ΒΔ κατεύθυνση τότε θα ντυθούν στα λευκά όλα τα πεδινά τμήματα μέχρι τις βάρκες. Για όσους δεν ξέρουν γιατί επηρεάζει ο ΒΑ άνεμος τα παραθαλάσσια, όταν μια κατεύθυνση έρχεται από θάλασσα και εισέρχεται σε θάλασσα τότε η κατάσταση παραμένει ίδια στην ατμόσφαιρα δεν καταφέρνει να ρίχνει το σημείο Δρόσου δηλαδή την αίσθηση ψύχους της μάζας με αποτέλεσμα τα φαινόμενα να είναι λιγότερα και με την μορφή χιονόνερου η βροχής. Ο ΒΔ όμως που έρχεται από την ξηρά - τον κάμπο της Θεσσαλίας όταν επικρατεί ψυχρό έδαφος καταφέρνει να φέρνει το ψύχος πιο γρήγορα στην επιφάνεια της θάλασσας και αυξάνει τα ποσά υγρασίας της μάζας όπου μεταφράζονται σε πυκνές χιονοπτώσεις.

Αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση τότε θα δώσω από σήμερα τις πιθανότητες να ντυθούν όλα τα πεδινά της Μαγνησίας εκτός των παραθαλάσσιων, ακόμη τίποτα δεν έχει κλειδώσει όμως και οι πιθανότητες για τον Βόλο συνεχίζονται.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *