Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

«Ζήλεψε τον Φλεβάρη ο Μάρτης και παλουκοκάφτης».. μυρίζει νέα κατάβαση ψύχους. Εκτίμηση καιρού Ελλάδας 19/2/2021.

 Αν και αργοπορημένο... ήρθε το εμβόλιο της φύσης και ο Βασιλιάς των φαινομένων❆.

χαίρεται φίλες και φίλοι, σιγά σιγά το ψυχός θα μας αποχαιρετήσει απο το σαββατοκύριακο και μετέπειτα και θα πάρουν το πάνω χέρι θερμότερες αέριες μάζες. Ένα δυνατό ξεκίνημα του χειμώνα είχαμε στον μήνα Φλεβάρη ο οποίος τίμησε κατά γράμμα την παροιμία που όλοι γνωρίζουμε. Εν αντιθέσει με τον Δεκέμβριο και τον Γενάρη που πέρασαν απαρατήρητοι και αδιάφοροι απο χειμωνιάτικης άποψης όχι όμως απο φαινομενικής διότι πολλοί μετεωρολογικοί σταθμοί στην δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα κατέγραψαν πάνω απο 800-900mm νερού. Ένας χιονιάς πανελλαδικός ονόματι «Μήδεια» μας ξύπνησε μνήμες αξιόλογων χειμώνων όπως το 2008, κανείς δεν θα ξεχάσει τον ιστορικό χιονιά που ζήσαμε κυρίως η Αττική που παίρνει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Καλοκαιρία θα επικρατεί σε όλη την χώρα μας απο την Δευτέρα και μετέπειτα με τον υδράργυρο να σημειώνει σημαντική άνοδο με την μέγιστη των μεσημβρινών ωρών να επιστρέφει σε διψήφιες τιμές. Πρίν σηκωθεί το βουνό αντικυκλωνικής πίεσης θα μας επισκεφθεί ένα ψυχρό μέτωπο τη νύχτα του Σαββάτου απο τις χώρες των Βαλκανίων και θα επηρεάσει κυρίως απο Χαλκιδική και νοτιότερα με τοπικά έντοντες βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Εξπρές θα είναι το κύμα κακοκαιρίας καθώς θα εξασθενήσει την ίδια μέρα προς το βράδυ της Κυριακής νοτιοανατολικά της Κρήτης.

ΠΙΘΑΝΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΨΥΧΟΥΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ:

Πάμε τώρα να μπούμε σε ένα πιο ζεστό και ενδιαφέρον θέμα που συζητιέται και προκαλεί εντυπώσεις στα μάτια των μετωρολόγων. Εδω και μέρες τα προγνωστικά μοντέλα έχουν στρέψει τα ''κυάλια'' τους προς την Σιβηρία, ανιχνεύσανε νέα οργάνωση πολικού ψύχους δείχνοντας στα υποσενάρια τους να κατηφορίζει μέχρι και την χώρα μας προς τις αρχές Μαρτίου. Νέος αζορικός φαίνεται να γεννιέται στα νερά του ατλαντικού με το σώμα του να απλώνεται μέχρι και την Σκανδιναβία με υψηλή πίεση στα 1030-1040hpa. Το παρακολουθώ στενά αυτό το σενάριο διότι δεν σας κρύβω φίλες και φίλοι οτι στα τρεξίματα των ensembles υποσεναρίων μου θύμισε την «Μήδεια».

Είναι πολύ νωρίς για να το αναλύσουμε περαιτέρω, όμως μια πρώτη εικόνα μπορούμε να σας δώσουμε και ένα πιθανό σενάριο που θα μπορούσε να επαληθευτεί και να δούμε τις ικανότητες του Μάρτη.


Μην ξεχνάμε κάτι..... «Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκάφτης».😉

θα τα ξανά πούμε σύντομα με πιό φρέσκα στοιχεία καλο Σαββατοκύριακο σε όλους και σε όλες.

Με εκτίμηση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *