Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Διαμάχη μεταξύ των ψυχρών και θερμών μαζών θα φέρει ισχυρό κύμα κακοκαιρίας στην χώρα μας. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας και όλης της επικράτειας 12-13/10/2020.


Νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας θα μας απασχολήσει το ερχόμενο διήμερο Δευτέρα και Τρίτη από τις ακτές της Ιταλίας. Βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τη  ανατολική και νότια Ιταλία και θα κινηθεί ανατολικά προς την χώρα μας επηρεάζοντας την σημαντικά με ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες με πιθανή έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα αλλά και ισχυρούς θυελλώδεις ανέμους.

Περιοχές που θα δεχθούν ισχυρά φαινόμενα είναι οι εξής:

Δυτική Ελλάδα
Νησιά του Ιονίου
Πελοπόννησος
Στερεά ( συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής)
Εύβοια
Αττικοβοιωτία
Θεσσαλία ( κυρίως η δυτική)
Μακεδονία
Δωδεκάνησα
Θράκη

Αρχικά τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν να επηρεάζουν την δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα από το βράδυ της Δευτέρας με βροχοπτώσεις τοπικά ισχυρές και έντονες καταιγίδες, κατά την διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα γίνονται περισσότερα με αυξημένες εντάσεις και θα επεκταθούν στην Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Χαλκιδική και την Πελοπόννησο. Κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές δηλαδή από την Πελοπόννησο και βορειότερα. 

Προς τα ξημερώματα της Τρίτης θα πάρει σειρά και η υπόλοιπη ανατολική χώρα η Εύβοια, Αττικοβοιωτία, και στερεά Ελλάδα. Από το μεσημέρι και μετέπειτα το σύστημα αστραπιαία θα κατευθυνθεί προς το ανατολικό και Βορειοανατολικό Αιγαίο στα νησιά των Δωδεκανήσων και στην Θράκη. Τα φαινόμενα στην Θεσσαλία, την στερεά, την Εύβοια και Αττικοβοιωτία θα έχουν σταματήσει και σταδιακά θα υπάρξει βελτίωση το καιρού. Στην δυτική Ελλάδα θα συνεχίσουν να περιορίζονται καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Αυξημένη πιθανότητα παρουσιάζει το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και τα νοτιοδυτικά τμήματα της Πελοποννήσου να δεχθούν και χαλαζοπτώσεις. Ισχυροί θυελλώδεις νοτιαδες θα πνέουν στο Αιγαίο που θα φθάνουν τα 7-8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.

 Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα υπάρξει με την βοήθεια των ψυχρών αερίων μαζών που θα ξεχυθούν από την Σκανδιναβία προς την κεντρική και βορειοανατολική Ευρώπη, η δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα θα νιώσει πιο έντονα την αίσθηση της ψύχρας.

Εκτός από τις βροχές και τις καταιγίδες θα έχουμε και χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και βορειοδυτικής Ελλάδας, στις βόρειες  βουνοκορφές της Πίνδου και στον Όλυμπο από τα 2000μ και πάνω.

Θα χρειαστεί ιδιαίτερή προσοχή κυρίως στην δυτική Ελλάδα φίλες και φίλοι καθώς αρκετές περιοχές της έχουν πληγεί σημαντικά από τα επίμονα συστήματα που την απασχολούσαν μετά το πέρας του ιανού, ακόμη υπάρχει κορεσμένο έδαφος και αυτό οδηγεί σε πιθανότητες πλημμυρών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πολλά εκτιμώμενα ύψη βροχοπτώσεων ξεπερνάνε τα 80-100 mm⚠️.

Όσο αναφορά για την Μαγνησία

Βροχοπτώσεις τοπικά έντονες θα έχουμε κυρίως στην πόλη του Βόλου και καταιγίδες όμως σε σύντομο διάστημα, δεν θα καταφέρουν να κρατηθούν τα φαινόμενα διότι με την βοήθεια των ανέμων θα περιορίζονται γρήγορα στο ανατολικό και Βορειοανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν αργά το βράδυ της Δευτέρας έως αργά των νυχτερινών ωρών. Πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει αρκετά αισθητή κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες όπου ο υδράργυρος θα κυμαίνεται κοντά στους 12-14 βαθμούς κελσίου. Τις μεσημβρινές ώρες θα διατηρείται στους 24°C. Ισχυροί νοτιαδες θα πνέουν στα 5-6 μποφόρ.

Αυτά από εμένα φίλες και φίλοι δώστε προσοχή στις περιοχές που θα επικρατεί έντονος καιρός, για οτιδήποτε νεότερο υπάρξει θα σας ενημερώσω.

Πολλές ενδείξεις ξανά βάζουν σε υποψηφιότητα την χώρα μας σε νέο έντονο κύμα κακοκαιρίας από την δυτική Ευρώπη προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Ο ψυχρός Χείμαρρος που θα απλωθεί από την Σκανδιναβία ως και  την χώρα μας εκτός ότι θα μας φέρει πιο φθινοπωρινές συνθήκες, οσο θα παραμένει σε θάλασσα θα δημιουργεί και βαρομετρικά χαμηλά.

Καλό σαββατοκύριακο σε όλους και σε όλες για το αν έχουμε και δεύτερο κύμα κακοκαιρίας θα το μάθετε προς τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *