Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο σε Μαγνησία και Σποράδες. Πρόγνωση καιρού για 6-7/4/2019.

Νέα επιδείνωση του καιρού από απόψε τη νύχτα στην Μαγνησία και τις Σποράδες.

Πιο αναλυτικά: για την Μαγνησία, ασθενείς βροχοπτώσεις θα  αρχίσουν να κάνουν την εμφάνιση τους απόψε στην περιοχή μας και κατά την διάρκεια της  νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν. Ξημερώματα Σαββάτου το περιμένουμε καταιγίδες με τα πιο έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται στο νομό μας και ίσως υπάρξουν και ηλεκτρικές εκκενώσεις. Μέχρι και το απόγευμα σταδιακά θα επικρατήσει αυτή η εικόνα,από το βράδυ όμως τα φαινόμενα θα είναι πιο ασθενή και μεσα στη νύχτα θα εξασθενήσουν εκτός από το νόμο όπου εκεί θα επιμένουν κάποιες πρόσκαιρες βροχοπτώσεις. Την Κυριακή 7/4 θα έχουμε αυξημένη συννεφιά με μικρά ανοίγματα ηλιοφάνειας προς το απόγευμα κυρίως και υπάρχει πιθανότητα να ψιχαλισει η να ψιλοβρέξει τοπικά τις βραδινές ώρες. 

Θερμοκρασία- άνεμοι: η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 10°C με 14°C στα πεδινά, τους 8°C με 10°C στα ημιορεινά και τους 6°C με 4°C. Οι άνεμοι το Σάββατο θα είναι ενισχυμένοι στα 4-5 μποφόρ από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις στο νομό μας και στα πεδινά από ανατολικές διευθύνσεις. Την Κυριακή θα υπάρξει εξασθένηση των ανέμων.

Σποράδες: άστατος καιρός αναμένεται από απόψε τη νύχτα με ασθενείς βροχοπτώσεις. Το Σάββατο 6/4 από τις πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται έντονες βροχοπτώσεις μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της ημέρας. Τώρα από το απόγευμα και μετέπειτα τα φαινόμενα θα συνεχίσουν όμως με  πιο μέτριας έντασης και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10°C έως 13°C. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί στα 6-7 μποφόρ από ανατολικές διευθύνσεις και επίσης όπως σας ανέφερα προχθές στην πρόγνωση μου θα έχουμε μεταφορά αφρικάνικης σκόνης χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα έντονη στην ατμόσφαιρα. Την Κυριακή θα επικρατεί αρκετή συννεφιά με πιθανότητα να ψιχαλισει μέσα στο 24ωρο της ημέρας.  Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με του Σαββάτου.

Όπως σας είχα πει υπάρχει πιθανότητα να ξανά έχουμε αναταραχή δεύτερου ημιχρόνου την Δευτέρα με νέες βροχοπτώσεις. Όλα τα στοιχεία είναι σύμφωνα και δεν φαίνεται να αλλάζουν εικόνα, θα επηρεάσει κυρίως από Θεσσαλία και νοτιότερα, η βόρεια Ελλάδα θα δεχθεί λίγες βροχές τίποτα το σημαντικό. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα βγεί νέα αναλυτική πρόγνωση για την Μαγνησία και τις Σποράδες καλό μεσημέρι σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Μάριος Τζανιδάκης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *