Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Ο χειμώνας ετοιμάζει νέο σόου για την χώρα μας μέσα στην καρδιά της άνοιξης. Εκτίμηση καιρού Ελλάδας 3/4/2021.

Κύμα ψύχους και μάλιστα ασυνήθιστο για την εποχή θα επικρατήσει απο την Δευτέρα στην ΒΔ Ευρώπη δίνοντας την ευκαιρία στα πεδινά να ξανά γευτούν χιονοπτώσεις μέσα στην καρδιά της άνοιξης. Δεν φαίνεται όμως να μένει στάσιμο καθώς πολλές ενδείξεις το φέρνουν μέχρι την ΝΑ Ευρώπη με την χώρα μας να παίρνει μια μερίδα. Σίγουρα δεν το ακούτε για πρώτη φορά διότι σας έχω ήδη ενημερώσει για την επιστροφή του χειμώνα και μάλιστα φαίνεται αποφασισμένος να φέρει χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα στην Κεντρική και βόρεια Ελλάδα με βάση τα σημερινά στοιχεία που έχουμε αναλύσει. Καλά κρατεί η άνοιξη αυτές τις μέρες όμως μάλλον δεν έχει ακόμη διάθεση να κυριαρχήσει και να αντισταθεί βάζοντας στην μάχη τον υποτροπικό θερμών αερίων μαζών για να παλέψουν με τον ψυχρό αυλώνα.


Η περίοδος που διανύουμε είναι προς το παρόν ανοιξιάτικη με την Σαχάρα να μας στέλνει και αρκετές ποσότητες σκόνης σε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης, το σκηνικό του καιρού το επόμενο Σαββατοκύριακο φαίνεται να αλλάζει στο πιο χειμωνιάτικο με τις ψυχρές μάζες που οργανώνονται πάνω απο την Γηραιά Ήπειρο να ετοιμάζονται για ένα νέο σόου κατηφορίζοντας προς στο νότο. Απο την άλλη πλευρά στον Βόρειο Ατλαντικό εκείνο το διάστημα αναμένεται να σηκωθεί ένα βουνό αντικυκλωνικής πίεσης που θα καλύψει μεγάλο κομμάτι της Δυτικής Ευρώπης, με αποτέλεσμα η ψυχρή μπάλα που θα ξεκινήσει το ταξίδι της νοτιότερα, να καταφέρει να περάσει το κατώφλι της χώρας μας. Αν φυσικά υπάρξει κάποιο σύστημα που αυτην την στιγμή είναι αδύνατον να το δούμε, τότε τα όποια φαινόμενα που θα περιορίζονται θα είναι με την μορφή χιονιού ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα της Κεντρική και Βόρειας Ελλάδας καθώς η δυναμική της μάζας στα 850hpa στα 1500μ υψόμετρο θα το επιτρέψει.

Θα το αναλύσουμε και περαιτέρω φίλες και φίλοι πάντως σίγουρα θα παρουσιάσει ενδιαφέρον το καιρικό μας σκηνικό με τον χειμώνα να ετοιμάζεται να ξανά πατήσει πόδι.

Με εκτίμηση:Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *