Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Η «Αθηνά» θα επισκεφθεί και την Μαγνησία με άγριες διαθέσεις. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας 8/10/2021.

 Ισχυρό χαμηλό ονόματι Αθηνά έχει σταθεί στην κεντρική Ιταλία απλώνοντας τα πλοκάμια της μέχρι την χώρα μας. Υποστήριξη δέχεται η Αθηνά από ισχυρή παρέμβαση ψύχους στην μέση τροπόσφαιρα ενισχύοντας την συνεχώς και σημαντικά κυρίως όσο όταν κινείται σε θερμές θάλασσες. Τις επόμενες ώρες θα κινηθεί ανατολικά και θα αγκαλιάσει και την Μαγνησία δίνοντας σημαντικές βροχές και καταιγίδες όπου θα έχουν μεγάλη διάρκεια και πολύ πιθανόν αυξημένη ραγδαιοτητα που θα φέρει σοβαρές πλημμύρες.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την όλη εξέλιξη του καιρού για την παρασκευή στην περιοχή μας.

Πιο αναλυτικά: Από τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειώνονται έντονες βροχές και καταιγίδες σε όλη την Μαγνησία. Από το μεσημέρι και μετέπειτα τα φαινόμενα θα συνεχίσουν πιο ισχυρά δίνοντας έμφαση στο νομό μας και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Πήλιο αλλά και ανατολικό αναμένεται να υπάρξει σημαντική σύγκλιση ανέμων που θα βοηθήσει στο να αναπτυχθούν πολύ ισχυρά φαινόμενα με παρατεταμένη διάρκεια με αυξημένη πιθανότητα να συνοδεύονται απο χαλάζι και ριπαίους ανέμους.  Δεν αποκλείεται φίλες και φίλοι μέχρι και την νύχτα να έχουν σημειωθεί πάνω από 80mm νερού, θέλει μια προσοχή στις μετακινήσεις στο νομό μας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17°C. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί στα 4-5 μποφόρ από ανατολικές διευθύνσεις στην αρχή της ημέρας με στροφή σε Βορειοανατολική διεύθυνση και με πιο μειωμένη ένταση των ανέμων.

Οι βροχές θα συνεχίσουν και το Σαββατοκύριακο με κατά διαστήματα ισχυρά φαινόμενα. Στο τέλος της κακοκαιρίας δεν αποκλείεται να έχουν πέσει πάνω από 200 λίτρα νερού στο ανατολικό Πήλιο. 

Συνεχίζουμε τις ενημερώσεις για την περιοχή μας και αύριο καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *