Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Συνεχίζεται η αστάθεια και την Τετάρτη με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 29/9/2021.

 Ισχυρές καταιγίδες σημειώνονται στην κεντρική Μακεδονία με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Τοπικές πλημμύρες έχουν παρατηρηθεί ενώ στην έδεσα μέσα από αναφορές είχαμε διακοπή ρεύματος από την πτώση ενός κεραυνού. Επίσης κεραυνός σημειώθηκε στο νομό Θεσσαλονίκης πάνω σε στύλο της ΔΕΗ.Συνεχίζεται και αύριο η αστάθεια στην χώρα μας με επέκταση των φαινομένων σε αρκετές περιοχές.

Πιο αναλυτικά: Αύριο Τετάρτη ο καιρός θα είναι άστατος και φθινοπωρινός με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται από νωρίς το πρωί σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Σποράδες. Στην υπόλοιπη χώρα και κυρίως προς την δυτική πλευρά της Ελλάδας θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό η ημέρα και αραιές νεφώσεις που θα πυκνώνουν σταδιακά.  Από το μεσημέρι και μετέπειτα θα συνεχίσουν να εντοπίζονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες από την Θεσσαλία και βορειότερα μπαίνοντας σιγά σιγά στο παιχνίδι των βροχών και η κεντρική κεντροδυτική Πελοπόννησος, νησιά του Ιονίου δυτική στερεά και Ήπειρος. Κυρίως στο νότιο Ιόνιο αναμένεται ισχυρό πέρασμα από καταιγίδες αργά το βράδυ.

Θερμοκρασία - Άνεμοι: Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει εκ νέου πτώση και θα γίνει αρκετά αισθητή κυρίως στις περιοχές που θα έχουν άστατο καιρό και αυξημένη υγρασία.


Μακεδονία - Θράκη

16-25°C.


Θεσσαλία

Στο εσωτερικό από 18-24°C και στα παράλια 16-22°C.


Ήπειρος

15-25°C.


Στερεά Ελλάδα

15-24°C.


Εύβοια

17-21°C.


Αττική

19-24°C.


Πελοπόννησος

14-24 ( στα δυτικά τμήματα θα ξεπεράσει τους 25°C λόγο ηλιοφάνειας στη αρχή της ημέρας.


Νησιά του Αιγαίου & Νησιά Ιονίου

21-25°C.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι ασθενείς καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας ενώ στο Αιγαίο ισχυρό βόρειο βορειοανατολικό ρεύμα θα πνέει στα 6-7 μποφόρ.

Αυτή ήταν η ενημέρωση για την Τετάρτη, ο ψυχρός καιρός αλλά και οι βροχές φαίνεται πως θα συνεχίσουν έως και τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη και πολύ πιθανόν να έχουμε σημαντικές κακοκαιρίες που θα περιέχουν ισχυρά καιρικά φαινόμενα. Αυτό θα το βλέπουμε και στην πορεία επιστρέψαμε στις Φθινοπωρινές συνθήκες όπως είχαμε ενημερώσει έγκυρα. Στο βάθος δεν αχνοφαίνεται ίχνος ζέστης ο θερμός τομέας καταπολεμείται από τις οργανωμένες ψυχρές μάζες που έχουν καλύψει όλη την Ευρώπη και ετοιμάζονται να κυριαρχήσουν από δω και στο πέρα.

Αυτά από εμένα καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.




Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *